Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Πώς να κάνετε burn ή mount ένα αρχείο τύπου .iso



Ένα αρχείο .iso είναι ένα αρχείο «εικόνα», που σημαίνει ότι είναι ένα ακριβές αντίγραφο με τα περιεχόμενα από ένα cd.Περιλαμβάνει όλα τα αρχεία και τους φακέλους που υπάρχουν στο δίσκο σε ένα απλό, συμπιεσμένο αρχείο. Τα αρχεία τύπου iso μπορούν να εγγραφούν σε ένα cd χρησιμοποιώντας ένα iso burner ή να χρησιμοποιήσουμε ένα πρόγραμμα disc mounting για να κάνουμε mount το αρχείο iso. που σημαίνει ότι το αρχείο αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα σαν να είναι γραμμένο σε δίσκο και εισαχθεί σε ένα φυσικό cd-player ή dvd.




Υπάρχουν πάρα πολλά προγράμματα που μπορούν να μας βοηθήσουν. Τα Windows 7 περιλαμβάνουν μια εφαρμογή που ονομάζεται Windows Disc Image Burner και βρίσκεται στο κατάλογο \Windows\System32\ με έχει όνομα αρχείου isoburn.exe.

  Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσω σήμερα είναι το Power Iso το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δοκιμαστικά από το http://www.poweriso.com/download.htm και μετά να το αγοράσετε. Υπάρχουν και μερικά ελεύθερα προγράμματα που μπορούν να κάνουν burn ένα αρχείο ΄iso όπως το Active ISO Burner http://www.ntfs.com/iso-burning.htm


BURN
  Αφού κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα πάμε Έναρξη -->Προγράμματα -->Power Iso -->Συνέχιση αδήλωτο (αν έχουμε τη δοκιμαστική έκδοση) και πατάμε το κουμπί εγγραφή.
Πατάμε το  κουμπί «...» και επιλέγουμε το αρχείο iso. Στην επιλογή οδηγός εγγραφής επιλέγουμε τον οδηγό οπού θα βάλουμε το cd ή dvd.Στην ταχύτητα φροντίστε να μην είναι πολύ μεγάλη κάπου στο 4x για να μην έχετε πρόβλημα μετά και τέλος αφού τοποθετήσουμε το cd ή dvd  πατάτε το κουμπί ΕΓΓΡΑΦΗ.

MOUNT
  Για να κάνομε mount ένα αρχείο με το Power ISO πάμε Έναρξη -->Όλα τα προγράμματα --> Power ISO  και επιλέγουμε το Power ISO Virtual Driver Manager.Θα βγει ένα μικρό εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας στην κάτω δεξιά γωνία που είναι και η σύνδεση του Ιντερνέτ κάνουμε δεξί κλικ πάνω του και επιλέγουμε σύνδεση εικόνας και βρίσκουμε το αρχείο iso που θέλουμε και είμαστε έτοιμοι.
   Πλέον όταν πάτε στον Υπολογιστή μου εκτός από το σκληρό δίσκο και τους οδηγούς του dvd  θα υπάρχει και ένα ακόμα γράμμα σαν οδηγό dvd που θα φαίνεται σαν να υπάρχει dvd μέσα με το όνομα του αρχείου iso.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain