Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πώς να ανοίξω ένα έγγραφο της μορφής .XPS

     
Η επέκταση αρχείων .XPS είναι μια νέα μορφή αρχείων που δημιούργησε η Microsoft και τη χρησιμοποιεί στο καινούργιο της Office 2010 σχηματοποιημένο όπως στη μορφή .XML  και μπορεί να καθορίσει το σχεδιάγραμμα την εμφάνιση και τις πληροφορίες εκτύπωσης για ένα έγγραφο. Είναι παρόμοιο με ένα .pdf αρχείο.


   
Τα αρχεία ανοίγουν με το XPS VIEWER το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα  Windows Vista, Windows 7, και σε Internet Explorer 6 η μεταγενέστερο. Είναι επίσης μέρος του πακέτου XPS ESSENTIALS PACK
   Αφού το κατεβάσετε και το εγκαταστήσετε θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε το  Microsoft .NET Framework 3.0 Redistributable Package το οποίο κα μας ενδιαφέρει. Μπορείτε να το κατεβάσετε και ξεχωριστά αν θέλετε. Ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα εγκατάστασης:
  1.   ΕΝΑΡΞΗ --> ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ --> ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
  2.  Στη συνέχεια πατάμε στα αριστερά την επιλογή ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Η      ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΩΝ WINDOWS.
  3.  Περιμένετε λίγο μέχρι να φορτώσει όλα τα προγράμματα    και ανοίγουμε το menu  του Microsoft.NET Framework 3.0 και βάζουμε τικ στην επιλογή XPS VIEWER και μετά ΟΚ.
  4.  Επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να ανοίξετε και στην επιλογή ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΕ επιλέξτε των Internet Explorer.Από εκεί μπορείτε κανονικά να αντιγράψετε και μετά να τροποποιήσετε το αρχείο αφού το κάνετε επικόλληση σε Word.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain