Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Δεν λειτουργεί το autoplay, τι να κάνω;;





Πολλές φορές η εγκατάσταση και η λειτουργία ορισμένων προγραμμάτων επικουρικών των Windows (Registry Mechanic, antivirus, etc.) προκαλούν ορισμένες “βλάβες” σε βασικές εργασίες όπως αυτή του autoplay. Δηλαδή όταν τοποθετούμε ένα CD-ROM ή ένα DVD ή ένα σκληρό δίσκο κτλ. και δεν ανοίγει το παράθυρο διαλόγου που μας επιτρέπει να επιλέξουμε το πρόγραμμα με το οποίο θέλουμε να τα ανοίξουμε. Έχουν γίνει κάποιες αλλαγές registry που δεν επιτρέπουν την λειτουργία του autoplay.

Για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό έχουμε τρείς λύσεις (οι παρακάτω λύσεις δεν εφαρμόζονται όλες μαζί αλλά διαδοχικά):

1.  Ενεργοποίηση autoplay

Πολλές φορές η αιτία του προβλήματος είναι η απενεργοποίηση του autoplay. Πηγαίνουμε στον  πίνακα ελέγχου (Control panel) και στην αναζήτηση επάνω δεξιά γράφουμε αυτόματη εκτέλεση (autoplay). Επιλέγουμε την αυτόματη εκτέλεση. Σε περίπτωση που είναι απενεργοποιημένο το ενεργοποιούμε και κάνουμε επανεκκίνηση.




 2.  Change Registry

Σε περίπτωση που η αυτόματη εκτέλεση είναι ενεργοποιημένη και εξακολουθεί να μην λειτουργεί τότε ακολουθούμε το δεύτερο βήμα. Πατήστε Έναρξη και στο πεδίο αναζήτησης γράψτε gpedit.msc. Εκκινήστε το πρόγραμμα Local Group Policy Editor. Τώρα περιηγηθείτε στους φακέλους Computer Configuration --- Administrative Templates --- Windows Components --- Autoplay Policies. Επιλέξτε το Turn off Autoplay. 







 
Στο παράθυρο διαλόγου φροντίστε να είναι επιλεγμένο το Disable (απενεργοποιημένο).

3.   3. System Restore (επαναφορά συστήματος)

Σε περίπτωση που ακόμα και η παραπάνω αλλαγή δεν ενεργοποιεί την αυτόματη εκτέλεση τότε προτιμότερο θα ήταν να κάνετε επαναφορά του συστήματος. Όταν γνωρίζουμε ακριβώς πότε συνέβη αυτή η βλάβη εμφανίστηκε τότε μπορούμε να  επαναφέρουμε το σύστημα σε ημερομηνία προγενέστερη με την χρήση του προγράμματος των Windows System Restore. (Program Path: [en: All programs - Accessories – System Tools] [gr: Όλα τα προγράμματα Βοηθήματα Εργαλεία συστήματος]). Επιλέξτε την ημερομηνία που θέλετε το σύστημα θα κάνει αυτόματη εκκίνηση.  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain