Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Πώς να ελέγξετε εναν υπολογιστή από απόσταση



Θέλετε να ελέγξετε έναν υπολογιστή μέσω του διαδικτύου. Αν διάθετε γρήγορη πρόσβαση στο ιντερνέτ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα TeamViewer. Με το TeamViewer συνδέεστε με κάθε υπολογιστή σε όλο τον κόσμο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μπορείτε να ζητήσετε ή να δώσετε βοήθεια για εφαρμογές όπως το Microsoft Word, Excel, Access μέσω του Internet, μπορείτε ακόμη να μοιραστείτε τα αρχεία σας και να κάνετε chat.
Το TeamViewer είναι έχει διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα (για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε το εικονίδιο):



Μπορείτε να διαχειριστείτε έναν υπολογιστή όχι μόνο από έναν άλλο υπολογιστή αλλά και μέσω application σε Smartphone και tablets με λειτουργικό iOS (iPhone, iPad) και Android (πατήστε το εικονίδιο για να δείτε κατεβάσετε το application). 

iPhone                                        iPad                                       Android
 


Βήματα για την σύνδεση με απομακρυσμένο υπολογιστή:

1. Εγκαταστήστε το TeamViewer στον υπολογιστή σας και στον υπολογιστή του απομακρυσμένου χρήστη. 

2.  Ανοίξτε το πρόγραμμα. Στο πρόγραμμα εμφανίζεται (πίνακας WaitSession) ένας 9ψηφιος αριθμός που είναι ο μοναδικός αριθμός κάθε υπολογιστή (ID number), καθώς και το  pin.
    


3.  Για την σύνδεση απαραίτητο είναι να ξέρετε τον ID number και το pin του υπολογιστή που πρέπει να συνδεθείτε.

4.  Στον πίνακα Create Session βάζετε το ID number του απομακρυσμένου υπολογιστή και μετά στο παράθυρο που εμφανίζεται ένα παράθυρο στο οποίο πρέπει να εισάγετε το pin. 
 
Η σύνδεση επετεύχθη. Μπορείτε να έχετε πλήρη πρόσβαση στο απομακρυσμένο υπολογιστή και στα προγράμματα του, να ανοίξετε εικόνες και βίντεο. Μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία από το δικό σας υπολογιστή στον άλλο και το αντίθετο.


Προσοχή

Αυτό που πρέπει να γνωρίζεται είναι ότι το pin αλλάζει κάθε φορά που ανοίγουμε το πρόγραμμα σε σχέση με το ID που είναι πάντα το ίδιο. Στον υπολογιστή που συνδέεστε αλλάζει η επιφάνεια εργασίας και το desktop background γίνεται μαύρο. Το Teamviewer είναι δωρεάν για μη εμπορική, προσωπική χρήση. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της εφαρμογής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain