Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Πώς να επαναφέρετε σελιδοδείκτες (bookmarks) που έχετε σβήσει



Με την ποσότητα των δεδομένων που βλέπουμε καθημερινά στο Ιντερνέτ είναι δύσκολο να θυμόμαστε όλα τα site που επισκεπτόμαστε. Ένας τρόπος για να κρατάτε ίχνη των περιηγήσεων σας είναι να δημιουργήσετε σελιδοδείκτες για το Mozilla (πατώντας Ctrl + D) ή να κάνετε προσθήκη στα Αγαπημένα για το Internet Explorer (πατώντας Alt + O).  Τι γίνεται όμως όταν έχουμε πάρα πολλά και σβήσουμε μερικά είτε κατά λάθος είτε ηθελημένα αλλά μετά δεν μπορούμε να θυμηθούμε την σελίδα που θέλουμε; 

Ξεκινάμε με τα απλά όταν δηλαδή έχουμε σβήσει πρόσφατα τους σελιδοδείκτες. Στην περίπτωση του Mozilla Firefox:

Ανοίγουμε τον Firefox και από το μενού πάνω πατάμε Σελιδοδείκτες(Bookmarks)  Οργάνωση Σελιδοδεικτών ( ή πατάμε ταυτόχρονα Ctrl + Shift + B). Πατάμε το κουμπί στο παράθυρο «Βιβλιοθήκη» που θα εμφανιστεί με τίτλο «Εισαγωγή και αντίγραφο» και επιλέγουμε «Επαναφορά». Υπάρχει επιλογή μέχρι και επτά μέρες συνήθως αλλά όχι παραπάνω.

Στην περίπτωση του Internet Explorer τα απλά προϋποθέτουν  να μην  έχετε κάνει άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης από τα Αγαπημένα που έχετε σβήσει. Αν έχετε πολλά αρχεία στο κάδο  γράψτε .htm στο κουτάκι πάνω δεξιά και θα εμφανιστούν όλοι οι σελιδοδείκτες σας. Πατήστε δεξί κλικ και Επαναφορά στο Αγαπημένο που θέλετε να επαναφέρετε. Μπείτε πάλι στον Explorer και στο μενού Αγαπημένα θα έχει εμφανιστεί.

Τι γίνεται όμως σε περίπτωση που τα έχετε σβήσει και από το Κάδο Ανακύκλωσης...

Ακόμα και όταν σβήσετε τελείως ένα αρχείο αφήνει κάποια ίχνη στο PC σας. Υπάρχουν προγράμματα στο ιντερνέτ που σας δίνουν την δυνατότητα να βρείτε αρχεία που έχετε σβήσει τελείως και να τα επαναφέρετε αυτό δεν ισχύει όμως για όλα τα αρχεία αλλά συνήθως για μικρά αρχεία και το σημαντικότερο από όλα..... είναι δωρεάν. 

Tο TOKIWA DataRecovery που μπορείτε να το κατεβάσετε από το παρακάτω link http://www.softsea.com/download/TOKIWA-DataRecovery.html . Κατεβάστε το αρχείο και αποσυμπιέστε το. Επιλέγετε το σκληρό δίσκο πατάτε Scan  και σας εμφανίζει τα σβησμένα αρχεία. Πατήστε .htm στο παράθυρο Add/Part file name και αφού εμφανιστεί ο σελιδοδείκτης που θέλετε πατήστε το κουμπί Restore.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain