Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Πώς να βελτιώσετε τις αναζητήσεις σας στη Google


  


Η Google είναι η μηχανή αναζήτησης που έφερε επανάσταση στο χώρο του διαδικτύου. Εμφανίστηκε το 1998 και σήμερα κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των μηχανών αναζήτησης. Τι θα πρέπει όμως να ξέρουμε για να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα στις αναζητήσεις μας στο διαδίκτυο;;




Υπάρχουν διάφοροι τελεστές που επιτρέπουν την  εξαγωγή καλύτερων αποτελεσμάτων, μειώνουν τον αριθμό τους κάνοντας ευκολότερη την αναζήτηση.


Εισαγωγικά “ ”


Η μηχανή αναζήτησης όταν βάζουμε μια πρόταση αναζητά ιστοσελίδες που περιέχουν τις λέξεις με μια οποιαδήποτε σειρά. Η χρήση των εισαγωγικών επιτρέπει την αναζήτηση ιστοσελίδων που περιέχουν τις λέξεις με μια συγκεκριμένη σειρά. Π.χ. αναζητούμε τις λέξεις greek-technews  και παίρνουμε 461.000 αποτελέσματα, ενώ εάν πληκτρολογήσουμε greek-technews εξάγονται μόνο 5 αποτελέσματα από ιστοσελίδας που έχουν με αυτήν την σειρά τους όρους της αναζήτησης.





Αστερίσκος (*)


Ο αστερίσκος σας επιτρέπει να παίρνεται αποτελέσματα δύο λέξεων με την συγκεκριμένη σειρά που επιθυμούμε και τις πληκτρολογήσαμε. Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες θα περιέχουν την πρώτη λέξη έπειτα την δεύτερη λέξη με την ενδεχόμενη παρεμβολή μίας ή περισσότερων λέξεων. 






Διαστήματα τιμών


Έστω ότι θέλετε να βρείτε τις μελέτες ICAP για τα έτη 2006-2009. Τότε θα πρέπει να γράψετε στην αναζήτηση ICAP 2006..2009. Τα αποτελέσματα που θα πάρετε τις σελίδες με περιέχουν τους όρους ICAP 2006 ή ICAP 2007 κτλ. Έτσι παίρνουμε αποτελέσματα με διαστήματα τιμών.

  

 

Define


Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε την έννοια ενός όρου μπορεί να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή define:. Πληκτρολογώντας κατευθείαν define:html βρίσκετε ιστοσελίδας που περιέχουν ορισμό του html.





Αριθμομηχανή


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Google σαν αριθμομηχανή. Γράψτε την πράξη που επιθυμείτε και θα πάρετε το αποτέλεσμα.





Σύνδεσμος


Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε πόσες ιστοσελίδες αναφέρονται στη δικιά σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή link:. Τα αποτέλεσμα είναι ένας κατάλογος ιστοσελίδων που περιέχουν συνδέσμους με την ιστοσελίδα που αναζητείται. 






Related


Η επιλογή αυτή σας επιτρέπει να αναζητήσετε παρόμοιες με αυτή που ακολουθεί τον συγκεκριμένο τελεστή (related:).




 
Site


Ψάχνετε site που να περιέχουν που αφορούν την πληροφορική στην Ελλάδα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή site: gr. Όπου gr είναι οι κατάληξη των ιστοσελίδων που προέρχονται από την Ελλάδα, θα μπορούσατε εναλλακτικά να αναζητήστε site στο Ην. Βασίλειο co.uk, στην Γαλλία fr κτλ. 







Filetype


Για την αναζήτηση εγγράφων κάποιου συγκεκριμένου τύπου αρχείων (PDF, PPT, DOC κτλ) τότε χρήσιμος είναι ο τελεστής filetype:. Στην αρχή βάζουμε το θέμα του αρχείου που θέλουμε να βρούμε μετά βάζουμε τον τελεστή και το είδος του αρχείου που επιθυμούμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain