Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πως μπορείτε να ελέγξετε την μνήμη RAM



Το Memtest86+ είναι ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικά (open source) που σχεδιάστηκε για να κάνει δοκιμή στην μνήμη τυχαίας προσπέλασης (RAM) για σφάλματα. Κάθε φορά προσπαθεί να βεβαιωθεί ότι η μνήμη RAM θα “δεχθεί” και θα “αποθηκεύσει” τα δεδομένα που καταχωρούνται, με την χρήση του τεστ, και ότι δεν θα υπάρξουν σφάλματα.

Το Memtest86+ είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί ως ένα αυτόνομο και αυτοτελές πρόγραμμα χωρίς την ύπαρξη λειτουργικού συστήματος.


Υπάρχουν 3 εκδόσεις του προγράμματος που επιτρέπουν στον χρήστη να επιλέξει με τον τρόπο θέλει να το τρέξει. (Πατήστε πάνω στο link για να κατεβάσετε το πρόγραμμα)



1.     1. Floppy disk



2.     2. CD-ROM



3.     3. USB drive



Πως λειτουργεί



Η τρέχουσα έκδοση του προγράμματος είναι η 4.10 (May 2010). Για τον έλεγχο του προγράμματος ακολουθήθηκε η επιλογή του USB drive. Χρησιμοποιήθηκε ένα USB drive στο οποίο δεν είχαμε δεδομένα. Τρέχουμε το πρόγραμμα που κατεβάσαμε σε περιβάλλον Windows και εντοπίζουμε τον αποσπώμενο μας δίσκο. 








Το πρόγραμμα θα κάνει format τον δίσκο σε fat32 και θα κάνει εγκατάσταση της εφαρμογής στο δίσκο.








Το Memtest86 γράφει μια σειρά στις περισσότερες διεύθυνση μνήμης, διαβάζει τα δεδομένα που έχουν εγγραφεί, και τη συγκρίνει για τα λάθη. Συνολικά γίνονται 9 τεστ στην μνήμη που ποικίλουν από δεδομένα και μορφές πρόσβασης.

Σημαντικό για τον έλεγχο είναι να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Bios προκειμένου να γίνει boot του USB drive. Η διαδικασία είναι Bios---->Advanced Bios Feauture ----> First Boot Device και επιλέγει το USB Device. Στο τέλος δεν ξεχνούμε να κάνουμε Save & Exit. Με τα το τέλος της διαδικασίας επαναφέρουμε τις αρχικές ρυθμίσεις.


Τα αποτελέσματα στα τεστ εγγραφής και ανάγνωσης της RAM έχουν την μορφή των ακόλουθων εικόνων. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain