Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Πως να κάνετε εκτύπωση ενός στιγμιότυπου της οθόνης σας σε Windows και MAC OS



Υπάρχουν πολλά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο σας που θα έχετε αναρωτηθεί τι κάνουν. Μερικά από αυτά αν και δεν τα ξέρουν πολλοί κάνουν μερικά πολύ χρήσιμα πράγματα όπως το  πλήκτρο Print Screen.. Η λειτουργία του είναι να αποθανατίζει την εικόνα στην οθόνη σας και να την αποθηκεύει είτε στο πληκτρολόγιο ή να το στέλνει κατευθείαν στον εκτυπωτή. Πράγμα το οποίο είναι πολύ χρήσιμο όταν θέλεις να μεταφέρεις ένα πίνακα για παράδειγμα ο οποίος δεν είναι εικόνα και δεν μπορείς να τον αντιγράψεις πατώντας δεξί πλήκτρο του ποντικιού και αντιγραφή εικόνας. 


Απαραίτητο είναι επίσης και ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων με τη Ζωγραφική να είναι το κυριότερο το οποίο υπάρχει σε κάθε υπολογιστή.Υπάρχουν και πιο εξελιγμένα προγράμματα όπως το Adobe Photoshop που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Το πλήκτρο βρίσκεται συνήθως στην πάνω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου και έχει τις παρακάτω ονομασίες συνήθως Print Screen , Prt Scr , Print Scrn , Prt Snc , Prt Sc ή Prnt Scrn.Βρίσκεται δίπλα στο πλήκτρο Scroll Lock και  Pause Break.



1. Εμφανίστε τις εικόνες που θέλετε στην οθόνη σας και πατήστε μια φορά το πλήκτρο Print Screen.Σε περίπτωση που θέλετε ένα συγκεκριμένο παράθυρο από αυτά που έχετε ανοιχτά και όχι όλα επιλέξτε το πατώντας μια φορά με το κέρσορα του ποντικιού πάνω του και πατήστε Alt + Print Screen.

2. Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων.

3. Πατήστε Ctrl + V για ενα επικολλήσετε την εικόνα ή για παράδειγμα στη ζωγραφική πατήστε "Επεξεργασία" και "επικόλληση".


Στην περίπτωση των MAC OS τα οποία έχουν ένα διαφορετικο πληκτρολόγιο η διαδικασία είναι άλλη


Για να επιλέξετε όλοι την οθόνη που εμφανίζεται:


 1.  Πατήστε και κρατήστε τα πλήκτρα Apple ή το Command Key (έχει το σήμα της Apple πάνω ή το ακόλουθω σχημα ) + Shift + 3.


2.  Όταν αφήσετε τα κουμπιά ο κέρσορας του ποντικιού θα πάρει την μορφή +.
3.  Πατήστε για να κάνετε κλικ με το ποντίκι σας στην οθόνη.

4.  Θα δείτε ένα αρχείο στην επιφάνεια εργασίας σας και είστε έτοιμοι.

Για να επιλέξετε ένα παράθυρο ΄ένα κομμάτι της οθόνης σας:

1. Πατήστε και κρατήστε το πλήκτρο Apple ή το Command Key (έχει το σήμα της Apple πάνω ή το ακόλουθω σχημα ) + Shift + 4.

2. Όταν αφήσετε τα κουμπιά ο κέρσορας του ποντικιού θα πάρει την μορφή +.

3. Μετά πατήστε το Space bar (κενό) κα ιθα μετατραπεί ο κέρσορας σε κάμερα.

4. Πατώντας μια φορά με το κέρσορα στο σημείο που θέλετε επιλέγεται τι θα εκτυπώσετε.

5. Το αρχείο της εικόνας θα αποθηκευτεί αυτόματα στν Επιφάνεια εργασίας σας.

6. Στη συνέχεια μπορίται να κάνετε όλες τις επιλογές που θέλετε με το πρόγραμμα επεξεργασίας  εικόνας που έχετε ανοίγωντας το αρχείο από την επιφάνεια εργασίας σας.

Εκτός από τα παραπάνω υπάρχουν και ειδικά λογισμικά που δίνουν την δυνατότητα να αποθηκεύετε και να επεξεργάζεστε εικόνες από την οθόνη του υπολογιστή σας με το κυριότερο πλεονέκτημα τους να έιναι ότι μπορούν να επεξεργάζοται μεγάλες εικόνες που απαιτούν κύλιση με το ποντίκι για να εμφανιστούν ολόκληρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain