Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να τερματίσετε και να εκκινήσετε τον υπολογιστή σας όποια στιγμή θέλετε



Θέλετε να φύγετε από το σπίτι, αλλά ο υπολογιστής δεν έχει τελειώσει τις εργασίες που θέλετε να κάνετε; Χρησιμοποιήστε ένα freeware που λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows και μπορείτε να  κάνετε τερματισμό (shut down), επανεκκίνηση (restart), αδρανοποίηση (hibernate), εναλλαγή χρηστών (switch users), αποσύνδεση (log off) και να θέσετε τον υπολογιστή σας σε κατάσταση αναμονής (standby) όποτε εσείς το επιθυμείτε.


Κατεβάστε το πρόγραμμα από εδώ. Το πρόγραμμα δεν απαιτεί εγκατάσταση μόνο εκτέλεση.




Επιλέξτε μια ενέργεια που θέλετε να κάνετε, έστω ότι θέλουμε να  κάνουμε τερματισμό.




Όπως βλέπεται έχετε επιλογές να τερματίσετε τον υπολογιστή τώρα, σε συγκεκριμένα λεπτά (στην εικόνα 60’) ή ώρα (02:05). Πατώντας το εικονίδιο που μοιάζει με ημερολόγιο μπορείτε να θέσετε την ημερομηνία της αρεσκείας σας. Μπορείτε να επιλέξετε το κουτάκι Fade sound volume to μειώνοντας την ένταση της ηχητικής ειδοποίησης (ειδοποιήσεις θα υπάρχει και με την ανάπτυξη ενός παραθύρου που εμφανίζεται ή ενέργεια που έχετε επιλέξει και ο εναπομείναν χρόνος). Μόλις τελειώσετε μπορείτε να πατήσετε το Run timer και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. 



Στις επιλογές Hibernate και Standby έχετε την δυνατότητα να ανοίξετε τον υπολογιστή σας (πατήστε wake up) όποια ώρα επιθυμείτε  πατήστε Run timer και μετά θέστε τον υπολογιστή σας σε Hibernate ή Standby. Ο υπολογιστής θα εκκινήσει την ώρα που δηλώσατε. 


Προσοχή!! Μην τερματίσετε τον υπολογιστή γιατί δεν πρόκειται να ανοίξει.



Μπορείτε να εξατομικεύσετε το πρόγραμμα με διαφορετικό skin εφόσον το επιθυμείτε, πατήστε την έκδοση του windows. Κάντε αποσυμπίεση του αρχείου και τοποθετήστε το πρόγραμμα μέσα στον φάκελο. 





Hints: Τον φάκελο ή το πρόγραμμα μπορείτε να το τοποθετήσετε σε οποιο σημείο του σκληρού θέλετε. Δημιουργήστε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας όταν το πρόγραμμα είναι μέσα στον φάκελο και απολαύστε το καινούργιο skin. Για να γίνει ελαχιστοποίηση της εφαρμογής κάντε δεξί κλικ ή δύο αριστερά στο πάνω μέρος του παραθύρου. Η εφαρμογή ελαχιστοποιείτε στην μπάρα συντόμευσης κάτω δεξιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain