Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να δημιουργήσετε ένα DVD με ενσωματωμένους υποτίτλους



Όπως είδαμε σε προηγούμενο άρθρο τα αρχεία σε κατάληξη .srt περιέχουν υπότιτλους και ενώ να παίξεις μια ταινία με ένα πρόγραμμα που θα διαβάζει αυτό του τύπου αρχεία είναι απλό, το να παίξεις ένα DVD και να ενσωματώσεις υπότιτλους δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα προγράμματα εγγραφής DVD δεν υποστηρίζουν αρχεία .srt. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα χρησιμοποιώντας το DVD Flick.


Όπως τα πιο πολλά προγράμματα που σας παρουσιάζουμε είναι ένα ακόμα δωρεάν πρόγραμμα. Κατεβάστε το από εδώ . Αφού το εγκαταστήσετε  ανοίξτε το.

1.  Πατήστε στα δεξιά και πάνω στην αρχική οθόνη την επιλογή “Add Tilte” και επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να εγγράψετε στο DVD.Μπορείτε να επιλέξετε παραπάνω από ένα αρχεία αρκεί να χωράνε στο DVD. Στα αριστερά σας υπάρχει μια μπάρα που όσο προσθέτεται  αρχεία θα σας λέει τι ποσοστό έχετε ελεύθερο ακόμα.



2.  Στην συνέχεια πατήστε το Project Settings. Tα μόνα που πρέπει πραγματικά να ρυθμίσετε εδώ είναι στην καρτέλα General το Target size και στην καρτέλα Video το Target format και το Encoding profile.



Στο Target Size, επιλέγετε το μέγεθος του δίσκου στον οποίον θα εγγράψετε το DVD σας. Συνήθως η εξ ορισμού επιλογή DVD-5 (4.3 Gb) θα είναι εντάξει, όμως αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα δίσκο διπλής στρώσης ή κάποιο άλλο συνηθισμένο format, μπορείτε επίσης να το επιλέξετε.

Στο Target Format, πρέπει να επιλέξετε ποιο format χρησιμοποιείται στην επιτραπέζια συσκευή DVD στην οποία θα αναπαράγετε το DVD. Για τις περισσότερες χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Ωκεανία, αυτό θα πρέπει να είναι το PAL, για τις περισσότερες χώρες της Αμερικής το NTSC. Ορισμένες συσκευές DVD υποστηρίζουν και τα δύο formats, σε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να επιλέξετε Mixed format. Όταν χρησιμοποιείτε Mixed format, κάθε ξεχωριστός τίτλος θα προσδιοριστεί είτε ως PAL είτε ως NTSC, και θα κωδικοποιηθεί ως τέτοιος.

Στο Encoding Profile, πρέπει να κάνετε ένα συμβιβασμό μεταξύ του χρόνου που θα απαιτηθεί για την κωδικοποίηση του DVD και της ποιότητας. Γενικά, η επιλογή Fast προσφέρει ικανοποιητική ποιότητα εικόνας, με τη διαφορά μεταξύ Normal και Best να είναι σχεδόν δυσδιάκριτη. Αν όμως πρόκειται να δημιουργήσετε ένα DVD που προσεγγίζει ή ξεπερνά τις 3 ώρες σε διάρκεια, δεν συνιστάται να επιλέξετε Fast αλλά Normal ή Best, ειδάλλως η ποιότητα εικόνας θα υποφέρει.

3.  Στην συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα Burning. ενεργοποιήστε την επιλογή Burn project to disc. Στο Disc label μπορείτε να πληκτρολογήσετε την ετικέτα του δίσκου όπως θα φαίνεται στον υπολογιστή σας, δεν χρησιμοποιείται όμως στις συσκευές DVD. Αν θα προτιμούσατε να λάβετε απλά μία εικόνα ISO του DVD για να την εγγράψετε όποτε το επιθυμείτε, ενεργοποιήστε μόνο την επιλογή Create ISO image και πληκτρολογήστε την ετικέτα δίσκου.(Ένα αρχείο τύπου .iso είναι ένα εικονικό  DVD το οποίο μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί από εδώ).Πατήστε Accept για να σώσετε τις αλλαγές.


4.  Κάντε διπλό κλικ στο αρχείο εικόνας που έχετε στην  κεντρική οθόνη και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε Subtitle tracks.Πατήστε Add από τα δεξιά του παραθύρου και βρείτε το φάκελο που έχετε αποθηκεύσει το αρχείο .srt. Πατήστε Άνοιγμα και Accept για να σώσετε τις επιλογές σας.



5.  Βάλτε ένα κενό DVD στον υπολογιστή σας και πατήστε Create DVD από την κεντρική οθόνη. Το DVD Flink θα αντιγράψει τα αρχεία σας μαζί με τους υπότιτλους στο DVD.Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain