Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Πως να επιλέξετε εύκολα πολλαπλά αρχεία






Θα θέλατε έναν ευκολότερο τρόπο για να επιλέξετε πολλά αρχεία στα Windows χωρίς να χρειάζεται να κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "Ctrl" ή "Shift"; Θα σας δείξουμε έναν εύκολο τρόπο να για να επιλέξετε πολλαπλά αρχεία.


Πολλές φορές έχετε μπει στην διαδικασία να επιλέψετε πολλάπλά αρχεία χρησιμοποιώντας το πλήκτρο "Ctrl" ή "Shift". Κρατώντας πατημένο το πλήκτρο "Ctrl" σας επιτρέπει να επιλέξετε πολλά μεμονωμένα αντικείμενα. Κρατώντας πατημένο το "Shift" σας επιτρέπει να επιλέξετε από μια σειρά πολλαπλών αρχείων ή φακέλων.



Ενεργοποίηση Check Boxes

Για να ενεργοποιήσετε τα πλαίσια ελέγχου, κάντε κλικ στο Έναρξη και και τον τύπο Επιλογές φακέλων (check boxes) στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter. 





Στο παράθυρο "Επιλογές φακέλων  (folder options) κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή (view) και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο πλαίσιο Ρυθμίσεις για προχωρημένους και επιλέξτε Χρησιμοποιήστε τα πλαίσια ελέγχου για να επιλέξετε τα στοιχεία (Use check boxes to select items) , κάντε κλικ στο κουμπί επιβεβαίωση (Apply) και Ok.





Τώρα θα παρατηρήσετε ένα μικρό πλαίσιο ελέγχου εμφανίζεται στην δίπλα στο στοιχείο που θέλετε να επιλέξετε. Με αυτή τη δυνατότητα δεν χρειάζεται να κατέχει οποιοδήποτε πλήκτρο στο πληκτρολόγιο, απλά κάντε κλικ για να τοποθετήσετε ένα τικ στο κουτί. Η λειτουργία αυτή είναι εμφανίζεται και σε φακέλους και στην επιφάνεια εργασίας. Τα πλαίσια ελεγχου μπορούν να ενεργοποιηθούν στα Windows Vista, 7.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain