Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Πώς να στείλετε αρχεία της μορφής .exe(εκτελέσιμα αρχεία) μέσω e-mail


Όλες οι εταιρίες  που παρέχουν την δυνατότητα να στέλνετε e-mail (yahoo,gmail,hotmail) αποκλείουν τα αρχεία της μορφής .exe.Ο λόγος που το κάνουν είναι διότι οι περισσότεροι ιοί έχουν αυτή την μορφή για να εκτελεστούν σε άλλο υπολογιστή.Γενικά είναι καλό να αποφεύγετε να ανοίγετε τέτοια αρχεία Υπάρχουν φορές όμως που πρέπει να στείλετε ένα τέτοιο αρχείο σε ένα συνάδελφο για παράδειγμα και πρέπει να παρακάμψετε. Θα το καταφέρετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.


1.  Εντοπίστε το αρχείο που θέλετε να στείλετε.

2.  Για να γίνει πιο σωστά η διαδικασία μπείτε στο Πίνακα Ελέγχου και πληκτρολογήστε «folders options»View hide files and folders) στο κουτί πάνω δεξιά. Επιλέξτε «εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων». Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει θα βρίσκεστε στην καρτέλα Προβολή(View). Αποεπιλέξτε την επιλογή «Απόκρυψη επεκτάσεων για γνωστούς τύπους αρχείων» (hide extensions of known file types) και πατήστε εφαρμογή.(Για Windows XP ή παλαιότερα πατήστε ¨Start(Έναρξη) > Run(Εκτέλεση)> πληκτρολογήστε Explorer και πατήστε Enter.Επιλέξτε Μενού εργαλεία (Tools Menu) και μετά Folder options.)

3. Πατήστε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Μετονομασία(Rename). Την ονομασία του αρχείου μπορείτε να την επεξεργαστείτε πλέον.

4. Σβήστε την κατάληξη .exe και γράψτε .txt ή .rtf.Είναι πιθανόν να σας βγάλει ένα παράθυρο το σύστημα ότι μπορεί το αρχείο να μην είναι χρησιμοποιήσιμο πλέον.Προχωρήστε και επιτρέψτε την αλλαγή.

5.  Ανοίχτε το e-mail σας και δημιουργήστε ένα καινούργιο e-mail επισυνάπτωντας το αρχείο κανονικά. Μην ξεχάσετε να γράψετε μια σημείωση για το παραλήπτη  ότι έχετε μετατρέψει το αρχείο σε άλλη μορφή!

6.  Συμβουλέψτε το παραλήπτη αφού κατεβάσει το αρχείο και το αποθηκεύσει να μετατρέψει το αρχείο στην αρχική του μορφή αλλιώς ενδέχεται να το καταστρέψει αν πάει να το ανοίξει με λάθος πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain