Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Λειτουργίες και χρήσεις του Google Map

Όλοι έχουμε δει σε διάφορα site να έχουν κάποιο χάρτη για να μας πουν που βρίσκεται το κατάστημα ή η εταιρεία. Πρόκειται για μια υπηρεσία της Google η οποία μας δίνει αυτή την δυνατότητα και είναι δωρεάν. Ας αρχίσουμε το ταξίδι μας στο Google maps.


Για να ανοίξετε το παρακάτω site θα πρέπει να έχετε έναν από τους παρακάτω browser και τις ανάλογες εκδόσεις.
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιο πρόβλημα όταν τρέχει σε Internet Explorer.Σε αυτή την περίπτωση κάντε μια από τις παρακάτω ενέργειες.

Ο καθαρισμός της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης ενδέχεται να επιλύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Για να το κάνετε αυτό στον Internet Explorer 6.0 ή σε νεότερη έκδοση:
Για να ενεργοποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις προγράμματος περιήγησης στον IE:
Ο ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τους χάρτες μας στο πρόγραμμα περιήγησης είναι να προσθέσετε τους Χάρτες Google στη λίστα των αξιόπιστων τοποθεσιών στον Internet Explorer. Αυτός είναι ο τρόπος:

Οι Χάρτες Google αξιοποιούν πολλές σύνθετες λειτουργίες περιήγησης. Αν το πρόγραμμα περιήγησής σας δεν φορτώνει τον χάρτη σωστά, μπορεί να χρειάζεται να ενημερώσετε το μηχανισμό δέσμης ενεργειών. Μπορείτε να αποκτήσετε τον πιο πρόσφατο μηχανισμό δέσμης ενεργειών απευθείας από τη Microsoft:

Για Windows XP και 2000:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?
FamilyId=C717D943-7E4B-4622-86EB-95A22B832CAA&displaylang=en


Πιθανόν να χρειαστεί να πραγματοποιήσετε επανεκκίνηση του συστήματος μετά την εκτέλεση της ενημέρωσης. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να εκτελέσετε ξανά τους χάρτες για να επιβεβαιώσετε αν με αυτό το βήμα επιλύθηκε το πρόβλημά σας. Διαφορετικά, δοκιμάστε το επόμενο βήμα.

Ορισμένοι χρήστες του IE ανέφεραν ότι η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης (9.0c) του DirectX επέλυσε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν με την προβολή χαρτών. Για να εγκαταστήσετε το DirectX, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.microsoft.com/windows/directx/default.aspx
 
Στο αρχικό παράθυρο θα σας ανοίξει λογικά με τον χάρτη της Αμερικής. Πατήστε Αλλαγή προεπιλεγμένης τοποθεσίας και βάλτε όποια περιοχή θέλετε και πατήστε Αποθήκευση για να ανοίγει από εκείνο το χάρτη κάθε φορά που θα χρησιμοποιείται το site



Στην συνέχεια αναζητήστε το χάρτη που θέλετε γράφοντας στο πλαίσιο αναζήτηση χαρτών ή μπορείτε να επιλέξετε Εμφάνιση επιλογών αναζήτησης και να ψάξετε για τοποθεσίες ή επιχειρήσεις. Στις υπόλοιπες βασικές επιλογές που έχετε είναι η εκτύπωση του χάρτη στον οποίο μπορείτε να γράψετε και ένα σχόλιο, η αποστολή του συνδέσμου με e mail και η δημιουργία συνδέσμου  το οποίο δημιουργεί και το σύνδεσμο σε γλώσσα προγραμματισμού HTML ώστε να μπορείτε να το ενσωματώσετε στο site ή το blog σας αφού πρώτα τροποποιήσετε το μέγεθος του.


Στο χάρτη τώρα κάνετε ζουμ στην περιοχή που θέλετε πατώντας διπλό κλικ ή  χρησιμοποιώντας τη ροδέλα από το ποντίκι. Πατώντας την εικόνα με το τίτλο Δορυφόρος θα αλλάξει η μορφή του χάρτη και θα φαίνεται η γεωλογία του εδάφους. Αφήνοντας απλά το ποντίκι πάνω στην εικόνα Δορυφόρος θα ανοίξει ένα πτυσσόμενου μενού όπου μπορείτε να επιλέξετε να εμφανιστούν στο χάρτη φωτογραφίες που έχουν κολλήσει διάφοροι χρήστες, βίντεο καθώς και webcam για ζωντανή εικόνα από την συγκεκριμένη περιοχή. Ακόμα αναφορές σχετικά με άρθρα που έχουν γραφτεί στο wiki για τις συγκεκριμένες περιοχές. Το Google Earth απαιτεί την εγκατάσταση πρόσθετου για τρισδιάστατη απεικόνιση των χαρτών.



Η σημαντικότερη χρήση όμως του Google maps είναι η δυνατότητα να δώσετε οδηγίες σε κάποιον φίλο σας ώστε να βρει ένα μέρος. Πηγαίνετε στο τέρμα αριστερά μέρος και πατήστε Λήψη οδηγιών. Θα εμφανιστούν δύο κουτάκια όπου γράφετε την εκκίνηση και το τερματισμό της διαδρομής σας. Μπορείτε να γράψετε και τον ακριβή αριθμό της οδού που είστε ή που θέλετε να πάτε.

Πατώντας Προσθέστε περιορισμό δημιουργείται ακόμα ένα κουτάκι για να βάλετε κάποια στάση που θέλετε να κάνετε ενδιάμεσα. Μπορείτε να προσθέσετε όσους περιορισμούς θέλετε. Πατώντας την εμφάνιση επιλογών επιλέγεται εάν θέλετε να αποφύγετε διόδια ή αυτοκινητόδρομους. Επιλέξτε με τι μέσο θα ταξιδέψετε από τα κουμπάκια πάνω  πατήστε  λήψη οδηγιών και περιμένετε.

Θα εμφανιστούν δύο ή και περισσότερες προτεινόμενες διαδρομές με τον χρόνο τα χιλιόμετρα και με τις ακριβής οδηγίες για το που να κατευθυνθείτε με βήματα. προχωρώντας σε κάθε βήμα θα εμφανίζεται μια μπλε γραμμή πάνω στο χάρτη που θα σας λέει που βρίσκεστε. Μπορείτε πατώντας πάνω στο χάρτη να σύρετε τη μπλε γραμμή και να αλλάξετε την διαδρομή.

 Στο τέλος των οδηγιών υπάρχει η επιλογή να αποθηκεύσετε το χάρτη καθώς και ακόμα κάτι πολύ σημαντικό το κόστος των καυσίμων το οποίο μπορείτε να το αλλάξετε πατώντας πάνω στο εκτιμώμενο κόστος καυσίμου εμφανίζοντας το παρακάτω παράθυρο. Μπορείτε να αλλάξετε το τύπο βενζίνης του οχήματος και την τιμή. Καλές διαδρομές!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain