Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πώς να κάνετε partition στον δίσκο σας στα Windows 7 ή Vista


Στα Windows 7 και Vista περιλαμβάνετε ένα εργαλείο, η διαχείριση δίσκων (Disk Management ) που σας επιτρέπει να διαμορφώσετε τους σκληρούς σας δίσκους σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Πολλές φορές επιθυμείτε να διαχωρίσετε τα αρχεία από τον δίσκο που είναι εγκαταστημένα τα Windows σε έναν ξεχωριστό δίσκο. Μάθετε το πώς από τον οδηγό που ακολουθεί.

Για να φτάσετε σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα, θα πρέπει να ανοίξετε τον πίνακα ελέγχου (Control Panel), και στο πλαίσιο αναζήτησης θα γράψετε διαμερισμός ή κατάτμηση (partition). Τότε θα δείτε αμέσως να εμφανίζονται το παρακάτω λίνκ.





 
Στην οθόνη της διαχείρισης δίσκων (Disk Management), απλά κάντε δεξί κλικ στο δίσκο που θέλετε να συρρικνώνεται, και επιλέξτε "Συρρίκνωση Τόμου" (Volume Shrink) από το μενού.





 Στο παράθυρο διαλόγου Shrink, θα πρέπει να εισάγετε το ποσό που θέλετε να συρρικνωθεί και όχι, το νέο μέγεθος. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να συρρικνωθεί  δίσκο σας 50GB περίπου 10GB, έτσι ώστε θα είναι τώρα περίπου 40GB, πληκτρολογήστε 10000 στο κουτι.




Στη συνέχεια, επιστρέφουμε στο παράθυρο της Διαχείρισης Δίσκων και επιλέγουμε το κομμάτι που δημιουργήσαμε. Κάνουμε δεξί κλικ στον επιλεγμένο δίσκο και επιλέγουμε "Νέος απλός τόμος" (New partition). Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατάμε στο "Επόμενο".

 
Στην συνέχεια καθορίζουμε το μέγεθος του partition που θα δημιουργήσουμε και πατάμε "Επόμενο". Προεπιλεγμένη τιμή είναι το μέγεθος που ορίσαμε. 




 
Τώρα επιλέγουμε ένα γράμμα για το partition που δημιουργήσαμε και πατάμε "Επόμενο".




Από προεπιλογή, θα σας ζητηθεί να διαμορφώσετε το νέο διαμέρισμα (format). Δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα σε αυτήν τη σελίδα αν δεν θέλετε να μετονομάσετε το νέο διαμέρισμα δίσκου, για παράδειγμα, "Local Disk"αντί για "New Volume". Απλά κάντε κλικ στο "Επόμενο" και κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος".


Θα πάρει λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί η μορφοποίηση του νέου διαμερίσματος, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι. Όταν τελειώσει είστε έτοιμοι δεν χρειάζεται να κάνετε επανεκκίνηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νέο δίσκο αμέσως!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain