Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Πώς να δημιουργήσετε μια αυτόματη σύνοψη για ένα έγγραφο στα Αγγλικά στο Word 2007

Μία από τις πιο χρονοβόρες διαδικασίες όταν έχετε ένα πολύ μεγάλο κείμενο είναι η δημιουργία σύνοψης ώστε να δώσετε τα κύρια σημεία του. Ένα από τα εργαλεία που υπήρχαν σε παλαιότερες εκδόσεις του Word ήταν η δημιουργία αυτοματοποιημένης σύνοψης. Αντίθετα στο Word 2007 και 2010 πρέπει να το εντοπίσετε και να το εγκαταστήσετε. Σήμερα θα σας δείξουμε πως θα το κάνετε.



Στην αρχή θα εισάγουμε τα Εργαλεία Αυτόματης Σύνοψης στο Quick Access Bar πάνω αριστερά στο παράθυρο του Word.

Πατάτε το κουμπί του Office πάνω αριστερά.

Πατήστε τις Επιλογές του Word (Word options ) στο κάτω μέρος του μενού που άνοιξε.



Επιλέξτε Προσαρμογή (Customize)  από αριστερά στο παράθυρο που θα ανοίξει.

Από το πτυσσόμενο μενού με τίτλο Επιλογή Εντολών Από (Choose commands from) επιλέξτε Χωρίς Εντολές στην κορδέλα και ψάξτε να βρείτε το Εργαλείο αυτόματης Σύνοψης (AutoSummary Tools).





Επιλέξτε το και πατήστε Προσθήκη και μετά OK.Το κουμπί για το Εργαλείο αυτόματης σύνοψης θα εμφανίζεται τώρα στο μενού του Word.



Πως δημιουργούμε όμως μία σύνοψη; Για να το καταφέρουμε ακολουθούμε τα παρακάτω βήματα.

Πατάτε το κουμπί Εργαλείο αυτόματης σύνοψης από το μενού και επιλέξτε Αυτόματη σύνοψη. Θα ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.



Θα πρέπει το κείμενο σας να είναι στα Αγγλικά. Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει αυτή η επιλογή για την Ελληνική γλώσσα. Για να αλλάξετε τη γλώσσα στο Office πάτε από το μενού Έναρξη>> Όλα τα προγράμματα >> Εργαλεία του Microsoft Office>> Microsoft Office ρυθμίσεις γλώσσας.

Επιλέγοντας την πρώτη επιλογή Highlights key points, το πρόγραμμα θα επιλέξει μόνο του τις λέξεις ή τις φράσεις που χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Στη συνέχεια μπορείτε να δημιουργήσετε μόνος σας την σύνοψη. 

Χρησιμοποιώντας τις άλλες επιλογές επιλέγετε ανάλογα αν θέλετε τη σύνοψη στο πάνω μέρος του εγγράφου, να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο με την σύνοψη μόνο ή να κρύψτε το αρχικό κείμενο και να αφήστε μόνο την σύνοψη και το Word θα δημιουργήσει αυτόματα  μια σύνοψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain