Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Πως να συνδέσετε δύο οθόνες στον υπολογιστή σας ταυτόχρονα



Οι καινούργιες τεχνολογίες στις κάρτες γραφικών  έχουν παραπάνω από μια εξόδους για την εικόνα. Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε αυτή την μικρή λεπτομέρεια και να έχετε εικόνα σε δύο οι και περισσότερες οθόνες για να σας κάνουν την ζωή πιο εύκολη.



Οι επιλογές που έχετε είναι πάρα πολλές. Να συνδέσετε ένα Laptop με το Desktop σας., δύο lcd οθόνες που χρησιμοποιούνται για desktop,ακόμα και με την οθόνη του υπολογιστή σας. Πριν ξεκινήσετε πρέπει να μάθετε τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών σας. Διαβάστε το άρθρο για το πώς να συνδέσετε την οθόνη της τηλεόρασης σας με τον υπολογιστή σας για να καταλάβετε τι είδους θύρες έχει η κάρτα γραφικών σας και τι καλώδια θα χρειαστείτε για να κάνετε την σύνδεση. Εάν δεν έχετε τις κατάλληλες θύρες μπορείτε να αγοράσετε ένα προσαρμογέα video (video adaptor) οι οποίοι είναι πάρα πολλών ειδών ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αφού συνδέσετε τα καλώδια σωστά ανοίξτε τον υπολογιστή σας  και τις οθόνες. Λογικά θα εντοπίσει μόνο του το σύστημα σας τις οθόνες. Σε αντίθετη περίπτωση κάντε επανεκκίνηση.

Περνάμε στο κομμάτι της ρύθμισης. Θα ασχοληθούμε με το Windows 7 αν και μοιάζουν πάρα πολύ οι ρυθμίσεις και με τα υπόλοιπα λογισμικά στα Windows Vista  και Windows XP.Πατήστε Έναρξη (Start) >> Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και μετά κάτω από το Εμφάνιση και Εξατομίκευση (Appearance and Personalization) πατήστε Προσαρμογή ανάλυσης οθόνης (Adjust screen resolution) .Τότε θα ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.



Εάν έχετε κάνει σωστά την σύνδεση και όλα είναι εντάξει τότε θα εμφανιστεί η επιλογή Multiple Displays.Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται αυτή η επιλογή τότε σημαίνει ότι δεν έχει αναγνωριστεί η δεύτερη οθόνη. Πατήστε το κουμπί Αναγνώριση οθόνης πάνω δεξιά ,αφού πρώτα ελέγξετε τις συνδέσεις που κάνατε. Σε περίπτωση που φταίει το λογισμικό σας τότε πάτε στο Windows Update από το μενού Έναρξη του υπολογιστή σας και κάντε κλικ στην επιλογή Custom και κατεβάστε ότι ενημερώσεις υπάρχουν για το υλικό του υπολογιστή σας. Μην ξεχάσετε ακόμα να πάτε στο site του δημιουργού της κα΄ρτας γραφικών σας και να ενημερώσετε όλα τα driver σας.

Οι επιλογές που σας δίνονται είναι 3 για το πώς θα προβάλλεται η εικόνα στις δύο οθόνες.

Extend your displays. Με αυτή την επιλογή επεκτείνεται την οθόνη σας και είναι σαν να έχετε δύο οθόνες η μια προέκταση της άλλης. Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούν οι περισσότεροι την λειτουργία των δύο οθονών. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αντικείμενο από την μια οθόνη και να το σύρετε ώστε να εμφανιστεί στην δεύτερη οθόνη.



Duplicate your displays. Με αυτή την επιλογή έχετε ακριβώς την ίδια εικόνα και στις δύο οθόνες. Αυτή η επιλογή είναι προεπιλεγμένη όταν συνδέεται laptop με μια δεύτερη οθόνη. Πολύ χρήσιμη επιλογή όταν θέλετε να κάνετε μια παρουσίαση σε μια μεγαλύτερη οθόνη από ότι το laptop σας.



Show your desktop on only one monitor. Για αυτή την επιλογή αναφερθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο. Η μία οθόνη δεν λειτουργεί καθόλου και χρησιμοποιείται κυρίως για να προβάλλεται σε μεγαλύτερη οθόνη τις εικόνες σας.



Όταν αποσυνδέσετε την μία οθόνη ότι εμφανιζόταν και στις δύο θα εμφανιστεί στην οθόνη που λειτουργεί ακόμα. Όταν ξανασυνδέσετε την οθόνη  τότε τα Windows θα εφαρμόσουν τις ρυθμίσεις που είχατε την τελευταία φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain