Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Πως να προστατέψτε το e-mail σας από τα άχρηστα spam μηνύματα






Πολλές φορές ανοίγεται το mail σας και βρίσκεται μηνύματα από άγνωστους αποστολείς με προσφορές ή ότι έχετε κερδίσει σε κάποιο διαγωνισμό. Αυτά τα μηνύματα είναι γνωστά σαν spam. Σήμερα θα ασχοληθούμε με το πώς μπορείτε να προστατευτείτε από αυτά χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις των e-mail σας.



Τι είναι όμως τα Spam? Spam είναι η μαζική  αποστολή  μεγάλου αριθμού μηνυμάτων που απευθύνονται σε ένα σύνολο παραληπτών του διαδικτύου χωρίς αυτοί να το επιθυμούν και χωρίς να έχουν συνειδητά προκαλέσει την αλληλογραφία με τον εν λόγω αποστολέα. Η αλληλογραφία αυτή λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί ως απρόκλητη  ή ανεπιθύμητη  αλληλογραφία, δύο όρους που χρησιμοποιούμε για την απόδοση στη γλώσσα μας του όρου Spam.

Υπάρχουν πολλές εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες e-mail θα ασχοληθούμε με τις κυριότερες.


YAHOO


Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στο yahoo.

Επιλέξτε τις Επιλογές από την πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου σας και από το πτυσσόμενο μενού επιλέξτε Επιλογές αλληλογραφίας.

Από τη στήλη στα αριστερά στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε Ενοχλητική αλληλογραφία.

Βάλτε τικ στη επιλογή Έλεγχος του spam guard. Επιλέξτε επίσης κάθε πότε θέλετε να σβήνονται τα αρχεία που θεωρούνται spam.Καλό θα ήταν να τα βλέπετε πρώτα μια φορά και μετά να τα διαγράφεται τελείως. Επίσης μπορείτε να επιλέξετε να μπλοκάρονται όλα τα αρχεία με εικόνες που σας στέλνουν ή από τις επαφές σας να μπορούν να προβληθούν.

Για να βοηθήσετε ακόμα περισσότερο στην προστασία σας όταν λάβετε κάποιο ενοχλητικό e-mail αντιγράψτε την διεύθυνση του αποστολέα. Στο προηγούμενο παράθυρο στην επιλογή μπλοκαρισμένες διευθύνσεις email επικολλήστε την διεύθυνση και πατήστε προσθήκη και μετά αποθήκευση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τις συνομιλίες σας στο yahoo messenger.

Την πρώτη φορά που θα εμφανιστεί ένα τέτοιο ενοχλητικό mail θα δημιουργηθεί ένας νέος φάκελος με το όνομα Ενοχλητική αλληλογραφία και εκεί θα αποθηκεύονται από εκεί και στο εξής. Επίσης μπορείτε να στείλετε ένα καινούργιο μήνυμα που θεωρείται ενοχλητικό στο φάκελο spam και θα θεωρείται spam πλέον.

HOTMAIL

Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Πατήστε το κουμπί Επιλογές στην πάνω αριστερά γωνία του παραθύρου σας και στο μενού που θα ανοίξει επιλέξτε Περισσότερες επιλογές.

Στο νέο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε Φίλτρα και αποστολή αναφοράς κάτω από τη στήλη με τίτλο Αποτροπή ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Στο νέο παράθυρο επιλέξτε μια από τις δύο επιλογές για το φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας Τυπικό ή Αποκλειστικό που κάνει πιο αυστηρό διαχωρισμό των μηνυμάτων σας. Να ξέρετε ότι το hotmail σβήνει αυτόματα μετά από δέκα ημέρες τα μηνύματα που μεταφέρονται στον φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Τέλος επιλέξτε αν θέλετε να υπάρχει το κουμπί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή να μην υπάρχει καθόλου πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα δίνεται αναφορά σε περίπτωση ενοχλητικού μηνύματος στη Microsoft.

Για όσους θέλουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα την ασφάλεια τους γυρνώντας πίσω στις επιλογές επιλέγεται κάτω από την επιλογή Φίλτρα και αποστολή αναφοράς την επιλογή Ασφαλείς και αποκλεισμένοι αποστολείς όπου μπορείτε να κάνετε λίστα με τα άτομα από τα οποία θα θεωρούνται ασφαλή τα μηνύματα τους και να αποκλείσετε άλλους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain