Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Πώς να δημιουργήσετε ένα διακριτικό με το προφίλ σας στο Facebook



To Facebook μπορεί εύκολα να ενοποιηθεί με κάθε πτυχή της ζωής σας από το κινητό σας τηλέφωνο, το προσωπικό σας site ή το φόρουμ στο οποίο γράφεται. Χρησιμοποιώντας την δημιουργία διακριτικού για το προσωπικό σας προφίλ στο Facebook μπορείτε να μοιραστείτε τις πληροφορίες που θέλετε στο διαδίκτυο. Μπορεί να λειτουργήσει σαν την σφραγίδα σας που την αφήνεται όπου θέλετε εσείς.


Μπείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και στην σελίδα του προφίλ σας. Στην αριστερή στήλη κάτω από τους φίλους σας υπάρχει η επιλογή Προσθέστε ένα διακριτικό στον ιστότοπο σας πατήστε το. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε Αρχική σελίδα διακριτικών θα σας εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα.



Επιλέγοντας την πρώτη επιλογή θα σας εμφανιστεί ένα διακριτικό του προφίλ σας και δίπλα του ο κώδικας σε javascript τον οποίο παίρνετε και επικολλάτε στο site ή το blog που θέλετε να εμφανίζεται. Πατώντας την επιλογή επεξεργαστείτε αυτό το διακριτικό στα δεξιά μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θα εμφανίζεται το προφίλ σας και τι στοιχεία θέλετε να εμφανίζονται.

Στο διακριτικό αγαπημένων μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακριτικό σε μια σελίδα που έχετε κάνει like. Θα σας εμφανιστεί ένα πτυσσόμενο μενού με τίτλο επιλέξτε σελίδα με όλες τις σελίδες που έχετε κάνει like. Επιλέξτε όποια θέλετε και θα δημιουργηθεί αυτόματα ο κώδικας. Επιλέξτε τον και αντιγράψτε τον όπου θέλετε.

Στην επόμενη επιλογή Διακριτικό φωτογραφιών επιλέγεται την διάταξη και τον αριθμό των φωτογραφιών για τον οποίο θέλετε να κάνετε ένα διακριτικό και πατάτε αποθήκευση.

Τέλος κάτι πολύ σημαντικό το οποίο μπορεί να προωθήσει μια σελίδα στην οποία είστε διαχειριστής, τα διακριτικά σελίδων. Μπορείτε να επεξεργαστείτε το διακριτικό και να προσθέσετε εικόνα τον αριθμό των θαυμαστών και το όνομα. Αφού πατήσετε αποθήκευση μπορείτε να επιλέξετε τον κώδικα της javasciript και να τον επικολλήσετε σε άλλα site για να διαφημίσετε την δουλεία σας.

Δυστυχώς στην παλαιότερη έκδοση του Facebook δινόταν η επιλογή να δημιουργήσετε κώδικα και σε html format γιατί δεν υποστηρίζουν όλα τα site javascript. Τα περισσότερα όμως έχουν αυτή την δυνατότητα. Προσέξτε τι είδους πληροφορίες μοιράζεστε με τους υπόλοιπους και σε τι είδους site.Επίσης προσέξτε να μην βάζετε πάρα πολλά πράγματα στο διακριτικό του προσωπικού σας προφίλ για να χωράει εκεί που θέλετε. Υπερβολικά μεγάλο διακριτικό θα σας δημιουργήσει πρόβλημα. Καλή δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain