Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Πώς να εγκαταστήσετε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε γραμματοσειρές στον υπολογιστή σας


Εάν πρόσφατα ανακαλύψατε γραμματοσειρές στο ιντερνέτ και θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε στον υπολογιστή σας , αλλά δεν είστε εξοικειωμένοι με την εγκατάσταση τους διαβάστε τον παρακάτω οδηγό. 

Εγκατάσταση γραμματοσειρών στα Windows 7 & Vista


Η εγκατάσταση γραμματοσειρών στα Windows 7 και τα Vista είναι εξαιρετικά εύκολη. Απλώς κάντε δεξί κλικ στα αρχεία γραμματοσειρών και επιλέξτε εγκατάσταση.
 
Ένα μικρό παράθυρο θα εμφανιστεί  που δείχνει την πρόοδο σχετικά με την προσθήκη της νέα γραμματοσειρά στο σύστημά σας. Νέες γραμματοσειρές σας θα είναι έτοιμο για χρήση, μόλις κλείσει το παράθυρο.


Προβολή, διαγραφή & διαχείριση γραμματοσειρών στα Windows 7 & Vista

Εάν θέλετε να προβάλετε, να διαγράψετε ή να εκτελέσετε άλλες ενέργειες με τις γραμματοσειρές στο σύστημά σας, τότε ο πίνακας ελέγχου (control panel) είναι το σημείο που πρεπει να ξεκινήσετε. Ενώ είναι παρόμοιο το περιβάλλον υπάρχουν μικρές διαφορές μεταξύ των 7 και τα Vista. Για τα Windows 7, ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου, μεταβείτε στην εμφάνιση και Εξατομίκευση (Appearance and customization), και στη συνέχεια κάντε κλικ στο προβολή (preview), διαγραφή (delete) ή εμφάνιση και απόκρυψη γραμματοσειρών.


Στα Windows 7 ο φάκελος των γραμματοσειρών θα ανοίξει στο ίδιο παράθυρο του πίνακα ελέγχου. Εκεί μπορείτε να δείτε πως θα εμφανίζεται η κάθε γραμματοσειρά, να την διαγράψετε, ή να την αποκρύψετε εφόσον το επιθυμείτε.

Ο ευκολότερος τρόπος στα Windows Vista είναι να ανοίξετε τον πίνακα ελέγχου και να πληκτρολογήσετε γραμματοσειρές στην αναζήτηση. Μόλις οι γραμματοσειρές εμφανιστούν κάντε κλικ στην προβολή εγκατεστημένων γραμματοσειρών. Ο φάκελος των γραμματοσειρών θα ανοίξει σε νέο παράθυρο.


Μία διαφορά μεταξύ των Windows Vista και 7 είναι ότι δεν μπορείτε να αποκρύψετε τις γραμματοσειρές στα Vista, διαφορετικά και τα δύο λογισμικά διαχειρίζονται με τον ίδιο τρόπο τις γραμματοσειρές σας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain