Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Πως να προγραμματίστε το πληκτρολόγιο σας.



Τα περισσότερα πληκτρολόγια σήμερα έχουν δύο παραπάνω κουμπιά από ότι τα παλαιότερα. Ένα με το σύμβολο των Windows πάνω με το οποίο καλείται το μενού ¨Έναρξη πατώντας το και ένα ακόμα που εμφανίζει στην επιφάνεια εργασίας τα παράθυρα που έχετε ανοιχτά την συγκεκριμένη στιγμή. Αυτά είναι γνωστά σαν πληκτρολόγια των 105 πλήκτρων. Μερικά ακόμα πιο καινούργια μοντέλα έχουν παραπάνω πλήκτρα για συντομεύσεις προς τον Internet browser σας, το e –mail σας, την ρύθμιση του ήχου και άλλα. Είναι γνωστά σαν multimedia πληκτρολόγια. Τι γίνεται όμως εάν δεν έχετε ένα από αυτά τα πληκτρολόγια ή ακόμα και αν έχετε θέλετε να κάνετε μια συντόμευση για ένα πρόγραμμα που δεν παρέχουν όπως το Word? 



Το Winkey είναι το πρόγραμμα που χρειάζεστε. Αφού το κατεβάσετε από εδώ είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε. Με αυτό το πρόγραμμα μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση για οποιοδήποτε πρόγραμμα θέλετε με την χρήση του πλήκτρου των Windows και ενός ακόμα πλήκτρου, όποιου θέλετε εσείς.
 
Ξεκινώντας το πρόγραμμα θα σας ανοίξει το αρχικό παράθυρο και θα σας προτείνει μερικές συντομεύσεις μερικές από τις οποίες είναι πολύ χρήσιμες όπως μπορείτε να δείτε στην αρχική οθόνη.


Το να προγραμματίσετε μία συντόμευση είναι πανεύκολο. Απλά πατήστε το κουμπί Add.Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογείται την τοποθεσία του προγράμματος που θέλετε στο κουτί Command ή αν δεν το ξέρετε μπορείτε να το αναζητήσετε πατώντας το εικονίδιο φάκελο στα δεξιά. Αφού το βρείτε κάντε διπλό κλικ και θα επιλεγεί. Προσέξτε να επιλέξετε ένα αρχείο με την κατάληξη .exe. Στο πεδίο Shortcut key πατάτε το βελάκι για να ανοίξει το πτυσσόμενο μενού και επιλέγεται το συνδυασμό που θέλετε για να ανοίγει το πρόγραμμα. Πατάτε ΟΚ και είστε έτοιμοι! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain