Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Πώς να προστατεύσετε το laptop ή την android συσκευή σας από κλοπή



Πριν μερικούς μήνες είχαμε ένα δυσάρεστο γεγονός στο σπίτι μπήκαν κλέφτες και μου πήραν δυστυχώς το netbook μου. Το είχα μόλις ένα χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε είναι εξαιρετικά δύσκολό να βρεθεί. Για να μην έρθετε στην δυσάρεστη αυτή θέση διαβάστε αυτό το άρθρο.
Υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα ανοικτού κώδικα (open source) που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τον υπολογιστής ή την android συσκευή σας σε περίπτωση που την χάσετε ή σας την κλέψουν. Το πρόγραμμα λέγεται Prey.

Κατεβάστε το πρόγραμμα ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα










Κάντε εγκατάσταση το πρόγραμμα, θα σας ζητηθεί να κάνετε registration. Να επιλέξετε Prey + Control Panel.




Απο εκεί και πέρα μπορείτε να ελέγχετε τον υπολογιστή απο την σελίδα του προγράμματος.

Έτσι είναι η κεντρική εικόνα των ρυθμίσεων


Όταν η συσκευή σας χαθεί βάζετε το missing στο on, και μπορείτε ανα τακτά χρονικά διαστήματα τα παίρνετε reports (frequency of reports: βάλτε 10 ή 20 λεπτά).  

TRACE DATA

Oι πληροφορίες που θα λάβετε θα είναι η τοποθεσία της συσκευής (Geo: YES, Network: YES). Τα στοιχεία για την τοποθεσία προκύπτουν απο το GPS που ενδεχόμενα έχει η συσκευή ή απο την IP address. 


SESSION

Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για τις τρέχουσες εφαρμογές και ένα screenshot της επιφάνειας εργασίας. (Session: ON)

WEBCAM



Το πρόγραμμα βγάζει μια φωτογραφία χρησιμοποιώντας την κάμερα της συσκευής σας, εφόσον υπάρχει προκειμένου να δείτε ποιος την χρησιμοποιεί. 


Ετσι είναι τα αποτελέσματα ενός report





Υπάρχουν εξτρά λειτουργίες που μπορείτε να κάνετε όπως να ακούγετε συναγερμό στον υπολογιστή, να βάλετε ένα προειδοποιητικό μήνυμα, να κλειδώσετε τον υπολογιστή με έναν κωδικό που μόνο εσείς έχετε και μπορείτε να τον επιλέξετε, να τερματίσετε τον υπολογιστή και να σβήσετε προσωπικά σας στοιχεια όπως τα δεδομένα απο τους browsers.

Βέβαια όταν βρείτε την συσκευή σας μην ξεχάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις.

Χρησιμοποιείστε το αξίζει και να θυμάστε ότι καμία απο τις παραπάνω εργασίες δεν είναι ορατή απο αυτόν που διαχειρίζεται οποιαδήποτε συσκευή που έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα είτε είναι υπολογιστής ή κινητό τηλέφωνο.

Εσείς θα πρέπει να θυμάστε την ιστοσελίδα του προγράμματος και το login και το passwords σας.

Hints: Έχετε δικαίωμα να ελέγχετε μέχρι 3 συσκευές, απο εκεί και μετά απαιτείται συνδρομή. Σε περίπωση που έχετε παραπάνω συσκευές καντε registration με δεύτερο mail. 
Η ενεργοποίηση ενός κινητού android γίνεται μέσω ενός μηνύματος. 

Ακολουθεί ένα video για την λειτουργια του προγράμματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain