Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Πως να αλλάζετε αυτόματα προεπιλεγμένο εκτυπωτή ανάλογα με το δίκτυο που είστε συνδεμένοι


Τα Windows 7 έχουν μια σειρά εξαιρετικών χαρακτηριστικών, τα περισσότερα από τα οποία είναι πολύ προφανείς, αλλά υπάρχει επίσης μερικά χαρακτηριστικά κρυμμένα που ίσως δεν γνωρίζετε την ύπαρξη τους. Ένα από αυτά είναι ότι τα Windows 7 μπορούν να αλλάζουν αυτόματα τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας με βάση το δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι.
Η συνήθης περίπτωση χρήσης, βέβαια, είναι να αλλάξετε εκτυπωτές ανάλογα με το αν είστε στο σπίτι ή στην εργασία. Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν χρησιμοποιείται καποιων απο τους εκτυπωτες PDF και μπορείτε να συνεχίζετε να εκτυπώνετε ακόμα και όταν βρίσκεται εκτός δικτύου.

Tips: Aυτή η λειτουργία δεν ισχύει για την έκδοση Home των Windows 7, και προφανώς ισχύει μόνο για φορητούς Η / Υ, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να μεταφέρει έναν σταθερό μαζί του από μια τοποθεσία σε μια άλλη.
 
Εναλλαγή προεπιλεγμένο εκτυπωτή σας αυτόματα

Πηγαίνετε στο Panel "Συσκευές και εκτυπωτές, και στη συνέχεια κάντε κλικ σε έναν από τους εκτυπωτές, τοτε στην επάνω πλευρά του παραθύρου πατήστε την "Διαχείριση προεπιλογμένων εκτυπωτών".



Μπορείτε να αλλάξετε το κουμπί στο "Αλλαγή προεπιλεγμένου εκτυπωτή μου όταν αλλάζω δίκτυα".



Tώρα μπορείτε να επιλέξετε ένα δίκτυο στο πρώτο drop-down menu, και στη συνέχεια επιλέξτε τον εκτυπωτή που θέλετε να εκχωρήσετε σε αυτό το δίκτυο στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο. Την επιλογή "Όχι δίκτυο" του drop-down box για οποιαδήποτε στιγμή που δεν είστε συνδεδεμένοι μπορείτε να την αντιστοιχίσετε με εναν εκτύπωση σε PDF ως προεπιλογή.


Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε ότι στο δίκτυο του σπιτιού και του γραφείου έχω επιλέξει τον εκτυπώτη μου και όταν βρίσκομαι εκτός δικτύου τότε εκτυπώνω σε μορφή PDF.


Χρήση του προεπιλεγμένου εκτυπωτή

Δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεστε να κάνετε για να αλλάξει ο εκτυπωτής απλά αλλάξτε δίκτυο. Για παράδειγμα, σε αυτό το screenshot δεν είμαι συνδεδεμένος σε κάποιο δίκτυο, και ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής μου είναι τώρα ο doPDF.


Και τώρα όταν συνδέομαι στο home network.....


  Ο προεπιλεγμένος εκτύπωτης αλλάζει αμέσως.


Tips: Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Professional και Ultimate


1 σχόλιο:

Συμβατά μελάνια είπε...

Ωραία ανάρτηση για τους εκτυπωτές!!!

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain