Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τι είναι το ctfmon.exe και τι κάνει



Όσοι από εσάς έχετε πειραματιστεί με το κομπιούτερ σας θα έχετε δει αυτό το αρχείο στην διαχείριση εργασιών και όσες φορές θα προσπαθήσατε ,αν προσπαθήσατε, να το βγάλετε αυτό θα επανέρχεται μόνο του. Τι κάνει τελικά αυτό το cftmon.exe?


Το Ctfmon είναι η διεργασία των Windows η οποία ελέγχει την Εναλλακτική εισαγωγή χρηστών και την γλώσσα στην μπάρα των Office. Πιο συγκεκριμένα οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας μέσω της ομιλίας ή σαν tablet ή την χρήση για εισαγωγή πλήκτρων για ασιατικές γλώσσες. Εάν χρησιμοποιείτε κάτι ταπό τα παραπάνω τότε πρέπει να αφήσετε αυτή την εφαρμογή. Σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να την αφαιρέσετε χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα αναφερθούμε σε διαφορετικές εκδόσεις  λειτουργικών συστημάτων και προγράμματα για να το επιτύχετε.

Microsoft Office 2003

Πρέπει να αφαιρέσετε το σχετικό χαρακτηριστικό από το setup του Office.Πηγαίνετε στο Add/Remove Programms. Επιλέξτε να αλλάξετε την εγκατάσταση του Microsoft Office και τικάρετε την επιλογή «Choose advanced customization of applications» και πατήστε Next.



Βρείτε την επιλογή Alternative User Input  και στο πτυσσόμενου μενού στα αριστε΄ρα του επιλέξτε Not availableΘα έχετε την παρακάτω εικόνα.



Για τα Office 2007 δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Για να το απενεργοποιήσετε πρέπει να  απενεργοποιήσετε την επιλογή Regional and Language Options που θα αναφερθούμε παρακάτω.

Απενεργοποίηση στα Windows XP

Για τα Windows XP ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα. Ανοίξτε το Control Panel και επιλέξτε Regional and Language Options. Επιλέξτε την καρτέλα Languages και πατήστε Details.




Στην καρτέλα Advanced μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή Turn off advanced text services που θα απενεργοποιήσουν αυτόματα το cftmon.



Πηγαίνοντας στην προηγούμενη καρτέλα Settings στην επιλογή Installed services πρέπει να έχετε μόνο τα Αγγλικά και τα Ελληνικά.

Απενεργοποίηση στα Windows Vista

Ανοίξτε το Control Panel και επιλέξτε Regional and Language Options και μετά επιλέξτε Change keyboards or other input methods. 



Στην καρτέλα Keyboard and Languages επιλέξτε Change Keyboard. Επιλέξτε τις γλώσσες που δεν χρησιμοποιείτε και καταργήστε τες καθώς και  την λέξη Άλλο σε όσες γλώσσες υπάρχει.



Απενεργοποίηση από το μενού εκκίνησης

Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω βήματα τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα. Πληκτρολογήστε msconfig.exe στο μενού search box στο μενού Έναρξη. Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέξτε την καρτέλα Startup. Βρείτε το cftmon.exe και απενεργοποιήστε το. Εάν δεν έχετε κάνει τα παραπάνω βήματα δεν θα σας βοηθήσει και πολύ.




Σε περίπτωση που δεν πιάσει τίποτα από τα παραπάνω τότε πρέπει να απενεργοποιήσετε τα dll αρχεία γράφοντας αυτές τις δύο εντολές, μία κάθε φορά ,  από παράθυρο εκτέλεσης εντολών 

    Regsvr32.exe /u msimtf.dll

    Regsvr32.exe /u msctf.dll

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain