Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πώς να μετατρέψετε έναν σκληρό δίσκο ή ένα flash drive από την μορφή FAT32 στην NTFS




Εάν έχετε ένα σκληρό δίσκο φορμαρισμένο με το σύστημα FAT32, θα ανακαλύψετε ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε – αντιγράψετε μεγάλα αρχεία σε αυτό τον δίσκο. Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα θα χρειαστεί να μετατρέψετε τον δίσκο σε NTFS. Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να κάνετε αυτή την αλλαγή.

Tο σύστημα FAT32, που είναι η προεπιλογή για τους περισσότερους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, δεν σας επιτρέπει να διαχειριστείτε αρχεία μεγαλύτερα από 4GB. Τέτοιο  μέγεθος έχουν αρχεία π.χ. ταινίες σε υψηλή ποιότητα 720p και 1080p. Σε περίπτωση που θα προσπαθήσετε να τα μεταφέρετε σε ένα δίσκο με σύστημα FAT32 θα λάβετε αυτό το μήνυμα:


Hints: να σημειωθεί ότι το σύστημα FAT32 λετιουργεί άψογα σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, αλλά το NTFS συνήθως είναι read-only στα Linux ή στο Mac OS X.


1η Επιλογή: Μετάτρεψε το σύστημα αρχείων απευθείας


Άμα έχετε πολλά αρχεία στον σκληρό δίσκο και δεν έχετε που να τα μεταφέρετε, μπορείτε να μετατρέψετε το σύστημα αρχείων από FAT32 σε NTFS απευθείας. Εκκινήστε το command prompt ως διαχειριστής (Run as administrator), και μετά πληκτρολογήστε convert /? για να δείτε την σύνταξη της συγκεκριμένης εντολής.


Στο παράδειγμα μας, ο σκληρός δίσκος είναι ο G:, οπότε η εντολή που θα δώσουμε θα είναι αυτή:

convert G: /FS:NTFS

Η διαδικασία της μετατροπής μπορεί να διαρκέσει λίγο χρόνο, ειδικά όταν ο σκληρός δίσκος έχει μεγάλο μέγεθος.




2η Επιλογή: Διαμορφώστε τον σκληρό δίσκο (Format)


Στην περίπτωση τώρα που δεν έχετε πολλά αρχεία στον σκληρό που θέλετε να μετατρέψετε τότε το καλύτερο που έχετε είναι να τα μεταφέρετε κάπου αλλού και να κάνετε format τον σκληρό δίσκο με βάση το NTFS. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι δεξί κλικ στον δίσκο και επιλέξτε διαμόρφωση (Format).


Και μετά επιλέξτε NTFS στην επιλογή του συστήματος αρχείων (file system).




Μετά το τέλος της διαδικασίας ο σκληρός έχει μετατραπεί σε NTFS.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain