Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Πως να αυξήσετε την ζωή της μπαταρίας στα iPad, iPhone, iPod Touch


Τα τελευταία χρόνια και μετά το λανσάρισμα του πρώτου iPhone τον Ιανουάριο του 2007 η Apple γνώρισε μεγάλη απήχηση από το καταναλωτικό κοινό. Αποκορύφωμα σε αυτή την πορεία ήταν παρουσίαση του iPad που έφερε μια επανάσταση των φορητών συσκευών και εισάγοντας μια νέα κατηγορία προϊόντων. Τα Apple Products έχουν το κακό ότι προκαλούν “εθισμό” στους χρήστες με αποτέλεσμα η μπαταρία να τελειώνει σύντομα. Στο άρθρο που ακολουθεί παρατίθενται ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσετε την διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Διατηρήστε την συσκευής σας μακριά από τον ήλιο
Προσέξτε να μην αφήνετε το iPhone, iPod, iPad εκτεθειμένα στον ήλιο, γιατί η ζέστη και η θερμότητα μειώνει την διάρκεια της μπαταρίας περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα.  

Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης 
Εάν διατηρείτε την οθόνη στη μέγιστη φωτεινότητα όλη την ώρα, σπαταλάτε μεγάλη μέρος της μπαταρίας. Ρυθμίζοντας σε χαμηλά επίπεδα την φωτεινότητα αυξάνεται ο χρόνος της μπαταρίας κατά 30%.


Βεβαιωθείτε ότι η οθόνη κλειδώνει γρήγορα 
Ακόμα και ένα έχετε ρυθμίσει την φωτεινότητα, σημαντικό είναι να απενεργοποιείτε την οθόνη όταν δεν την χρησιμοποιείται. Ρυθμίστε το κλείδωμα της οθόνης στο μικρότερο χρονικό διάστημα δηλαδή 2 λεπτά.


Χρήση Airplane Mode όταν δεν χρειάζεστε Internet (iPad/iPhone) 
Εάν είστε απασχολημένοι παίζοντας οκτώ ώρες Angry Birds, δεν υπάρχει λόγος για να έχετε πρόσβαση στο internet, έτσι μπορείτε να χρησιμοποιώντας την Airplane Mode , η οποία απενεργοποιεί τόσο Wi-Fi όσο και το 3G. Φυσικά, αυτό θα αποτρέψει τηλεφωνικές κλήσεις, αν είστε σε ένα iPhone.


Χρήση Wi-Fi αντί του 3G
Σύμφωνα με την Apple, το iPad θα έχει 10 ώρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας όταν χρησιμοποιείτε το internet με ενεργοποιημένο το Wi-Fi, αλλά θα έχετε μόνο 9 ώρες χρησιμοποιώντας 3G — το iPhone έχει 6 για 3G και 10 για Wi-Fi. Φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε σε μεγάλο βαθμό το Wi-Fi, η κατανάλωση της μπαταρίας είναι μεγάλη, αλλά μικρότερη από 3G.  

 


Μειώστε ή καταργήστε τον έλεγχο αλληλογραφίας και ημερολογίου

Εάν έχετε ρυθμίσει πολλές διευθύνσεις email, ημερολογίου ή επαφών και έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή του συνεχούς ελέγχου, τότε η μπαταρία σας θα εξαντλείτε πολύ γρήγορα. Απενεργοποιήστε τον διαρκή έλεγχο και γλυτώστε μπαταρία. 




Μειώστε ή καταργήστε τις ειδοποιήσεις

Χρειάζεστε πραγματικά τις ειδοποιήσεις από το Twitter ή το Facebook ή όποια άλλα apps εκτελείτε; Μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε μια μια , ή να απενεργοποιήσετε εξ ολοκλήρου.



Μειώστε ή καταργήστε τους ήχους του συστήματος

Είναι λίγο τραβηγμένο να απενεργοποιήσετε τους ήχους κλήσεις αλλά έτσι γλυτώνετε ακόμα λίγο μπαταρία.



Απενεργοποιήστε τα Location Services

Εάν δεν χρειάζεστε πραγματικά τις υπηρεσίες θέσεως, μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε τους για να αποθηκεύσετε κάποια διάρκεια ζωής μπαταρίας.




Απενεργοποιήστε το Bluetooth
Εάν δεν χρησιμοποιείτε ένα Bluetooth ακουστικό ή το πληκτρολόγιο, θα πρέπει απενεργοποιήσετε το Bluetooth.



Απενεργοποιήστε την λειτουργία της δόνησης στα παιχνίδια

Εάν έχετε ένα παιχνίδι που χρησιμοποιεί τη δυνατότητα δόνησης, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε.

Φορτίσετε και αποφορτίστε την μπαταρία σας συχνά.


Τουλάχιστον μια φορά το μήνα να αφήστε τη συσκευή να κλείσει και φορτίστε την μπαταρία σε airplane mode χωρίς να κάνετε χρήση της συσκευής κατά την διάρκεια της φόρτισης. Να φορτίζεται την μπαταρία όταν πέσει κάτω από το 20% και μην αφήνετε την συσκευή στην φόρτιση εφόσον φτάσει το 100%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain