Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Επιλέξτε το καλύτερο κανάλι Wi-Fi για την ασύρματη σύνδεση σας



Σε συνέχεια του χτεσινού άρθρου για την βελτίωση της ασύρματης σύνδεσης αναφέραμε ότι μια σημαντική παράμετρος είναι ο ορισμός του κατάλληλου σημείου πρόσβασης. Σήμερα θα εξηγήσουμε τι ακριβώς είναι αυτό και πως μπορείτε να το εντοπίσετε και να το ρυθμίσετε.

Όπως αναφέραμε χτες υπάρχουν 14 συχνότητες που επικαλύπτονται αρκετά παρακάτω είναι η λίστα με τις ακριβείς συχνότητες τους.

Channel 1: 2.412 MHz  
Channel 2: 2.417 MHz  
Channel 3: 2.422 Mhz  
Channel 4: 2.427 Mhz  
Channel 5: 2.432 Mhz  
Channel 6: 2.437 Mhz  
Channel 7: 2.442 Mhz  
Channel 8: 2.447 Mhz  
Channel 9: 2.452 Mhz  
Channel 10: 2.457 MHz  
Channel 11: 2.462 MHz  
Channel 12: 2.467 MHz  
Channel 13: 2.472 MHz  
Channel 14: 2.484 MHz 

Τι κερδίζουμε όμως επιλέγοντας το κατάλληλο κανάλι; Για να επικοινωνήσουν όλα τα στοιχεία ενός ασύρματου δικτύου πρέπει να είναι συνδεδεμένα με το ίδιο κανάλι. Στην λειτουργία υποδομής σε ασύρματα δίκτυα , όπου χρησιμοποιείται μόνο ένα κανάλι εισόδου, τα πάντα εξαρτώνται από το κανάλι που θα οριστεί σαν κανάλι εισόδου. Οι περισσότεροι όμως αφήνουν την προεπιλεγμένη επιλογή και δεν το ψάχνουν ,με αυτό τον τρόπο πολλά ασύρματα δίκτυα χρησιμοποιούν το ίδιο κανάλι και μοιράζονται την καλή σύνδεση.

Για καλύτερη σύνδεση όταν χρησιμοποιείτε ένα ασύρματο δίκτυο, είναι απαραίτητο να προσαρμόσετε το κανάλι με το σημείο πρόσβασης για να χρησιμοποιήσετε το λιγότερο χρησιμοποιούμενο κανάλι στη γειτονιά σας.

Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω πρόγραμμα,Netstumbler το οποίο θα βρει τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα στην γειτονιά σας και τα κανάλια που χρησιμοποιούν. Παρατηρήστε τα κανάλια που χρησιμοποιούνται πιο πολύ και προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό με τη λιγότερη χρήση. Το κανάλι με το αστεράκι είναι αυτό που χρησιμοποιείτε τώρα. Πρέπει να γνωρίζετε το κανάλι που χρησιμοποιείτε για να προχωρήσετε παραπέρα.

Για να προσαρμόσετε το κανάλι που χρησιμοποιείτε πατήστε στο εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία για τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα και επιλέξτε Network and Sharing Center.



Για να αλλάξετε κανάλι πατήστε στο Manage Network Connections.


Μετά στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε δεξί κλικ στην ασύρματη σύνδεση και επιλέξτε properties (Ιδιότητες).


Πατήστε το κουμπί για προχωρημένους  και μετά επιλέξτε WZC IBSS channel number ή Channel   η κάποια παραπλήσια επιλογή.

Τροποποιήστε την τιμή ώστε να είναι η ίδια με την τιμή που ορίσατε στο WiFi Router σας (αυτό που βρήκατε προηγουμένως χρησιμοποιώντας το Netstumbler).

Μετά από αυτό η ταχύτητα της σύνδεσης σας θα βελτιωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain