Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πως να απομακρύνεται το Win 7 Anti-Spyware 2011 (Fake Anti-Virus Infections)


 
Εάν ο υπολογιστής σας έχει προσληφθεί από το malware Win 7 Anti-Spyware 2011 ή κάτι παρόμοιο, θα μάθετε πως ακριβώς να το ξεφορτωθείτε.
Το Win 7 Anti-Spyware 2011 είναι ένα μόνο από τα δεκάδες ψεύτικα antivirus που κυκλοφορούν στο Internet όπως όπως Antivirus Live, Advanced Virus Remover, Internet Security 2010, Security Tool, και αλλα προγράμματα που κρατούν σε ομηρία τον υπολογιστή σας μέχρι να πληρώσετε τα λύτρα. Σας λένε ότι ο Υπολογιστή σας έχει προσβληθεί από ιούς ψεύτικούς και σας εμποδίζουν να κάνετε οτιδήποτε για να τα αφαιρέσετε από το σύστημα σας.

Αυτός ο ιός έρχεται με πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων XP Antispyware, Win 7 Antispyware, Win 7 Internet Security 2011, Win 7 Guard, Win 7 Security, Vista Internet Security 2011, και πολλά άλλα. Είναι όλα ο ίδιος ιός, αλλά μετονομάζεται ανάλογα με το σύστημα σας.

Και τώρα τι κάνουμε;

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με κάτι ανάλογο, θα δείτε πως λειτουργεί η απάτη. Μόλις ένα PC μολυνθεί, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, που σας αποτρέπει να κάνετε σάρωση του Υπολογιστή σας και να βρείτε τα αρχεία που έχουν μολυνθεί, αλλά βεβαίως, είναι όλα ψέματα.



Αυτό που πραγματικά είναι παράλογο είναι ότι το παράθυρο που αναδύεται είναι μια απομίμηση του Action Center των Windows, αλλά στην πραγματικότητα είναι  ιός.

 

Πώς να αφαιρέσετε ένα ψεύτικο Antivirus πρόγραμμα

Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να απαλλαχθείτε από την πλειοψηφία των κακόβουλων προγραμμάτων αντιμετώπισης ιών. Εδώ είναι τα γρήγορα βήματα:
  • Προσπαθήστε να χρησιμοποιήστε το δωρεάν λογισμικό  SUPER AntiSpyware για να απομακρυνθούν οι ιοί.
  • Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει, επανεκκινήστε το PC σε safe mode with networking (πατήστε το F8 ακριβώς πριν την εκκινήσουν τον Windows)
  • Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει, και το Safe Mode είναι μπλοκαρισμένο, προσπαθήστε να τρέξετε το ComboFix.
  • Εγκαταστήστε το MalwareBytes και τρέξτε το, κάνοντας full system scan.
  • Κάντε επανεκκίνηση το PC σας ξανά, και κάντε full scan χρησιμοποιώντας ένα Antivirus πρόγραμμα (όπως το Microsoft Security Essentials).
  • Σε αυτό το σημείο ο υπολογιστής σας είναι συνήθως απαλλαγμένος από κακόβουλο λογισμικό,
Αυτοί είναι οι κανόνες που λειτουργούν κανονικά. Να θυμάστε ότι υπάρχουν ορισμένα malware που όχι μόνο κάνουν μπλοκ την κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας, αλλά επίσης σας εμποδίζουν από το να κάνετε οτιδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain