Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Οργανώστε τα ανοικτά παράθυρα στην επιφάνεια εργασίας των Windows Vista



Παρότι πιάνουν πολύ μνήμη τα εφέ των Windows στις μεταγενέστερες εκδόσεις είναι πάρα πολύ όμορφα. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια εφαρμογή για τα Windows Vista που μπορούν να ομορφύνουν την επιφάνεια εργασίας ακόμα παραπάνω.
Στο κάτω αριστερό μέρος της οθόνης σας κοντά στο κουμπί Έναρξη υπάρχει ένα κουμπί που δείχνει πολλές καρτέλες μαζί. Πατώντας το ανοίγουν τα παράθυρα που έχετε ανοιχτά σε τρισδιάστατη μορφή και με τα βελάκια από το πληκτρολόγιο επιλέγεται σε πιο θέλετε να μεταβείτε. Με την σημερινή εφαρμογή μπορείτε να αλλάξετε την μορφή αυτή και να το τροποποιήσετε όπως θέλετε.
Για αρχή κατεβάστε το πρόγραμμα από εδώ.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Switcher και οι δημιουργοί του είναι η εταιρεία insentient. Αφού το κατεβάσετε εγκαταστήστε το και τρέξτε το.Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει είναι να έχετε ενεργεί την λειτουργία Aero για τα παράθυρα των windows(δηλαδή να φαίνεται διάφανα το περίγραμμα του παραθύρου όπως στην εικόνα).Σε περίπτωση που δεν είναι ενεργοποιημένο για να το ενεργοποιήσετε κάντε τα παρακάτω βήματα.

Επιλέξτε Έναρξη και μετά Πίνακα Ελέγχου.
Κάτω από την επιλογή Εμφάνιση και Εξατομίκευση επιλέξτε Αλλάξτε το χρώμα του περιγράμματος.
Στην επιλογή Color Scheme επιλέξτε Aero.




Παρακάτω φαίνεται το αρχικό παράθυρο. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να εμφανίζονται τα ανοιχτά παράθυρα ανάμεσα σε τρεις τύπους:



Dock: Με αυτή την επιλογή τοποθετούνται όλα τα ανοιχτά παράθυρα εκτ΄ς από αυτό που χρησιμοποιείται στο πάνω μέρος της οθόνης σε μια σειρά και αυτό που χρησιμοποιείται στο κέντρο όπως την παρακάτω εικόνα.



Grid: Τοποθετεί όλα τα ανοιχτά παράθυρα σε ένα πλέγμα,ισομεγέθη μεταξύ τους,όπως στην εικόνα.



Tile: Τοποθετεί όλα τα παράθυρα και τα μικραίνει έως ότου να χωράνε όλα στην οθόνη σας όπως στη εικόνα.



Για να γίνει η εναλλαγή των παραθύρων πατάτε το κουμπί των Windows και το ~.Βρίσκεται δίπλα στο πλήκτρο Esc.Σε περίπτωση που δεν σας βολεύει μπορείτε από την επιλογή Shortcuts να αλλάξετε τον τρόπο με τον οποίο θα ενεργοποιείται το πρόγραμμα. Για να κάνετε εναλλαγή των παραθύρων πατάτε τα βελάκια στο πληκτρολόγιο. Πατώντας το Page up,Page Down, αλλάζετε τις μορφές που φαίνονται τα ανοικτά παράθυρα.



Μια άλλη πολύ χρήσιμη ιδιότητα είναι η αναζήτηση.Σε περίπτωση που έχετε ανοίξει ένα εκατομμύριο παράθυρα και θέλετε να βρείτε ένα συγκεκριμένο ξεκινήστε να κάνετε εναλλαγή ανάμεσα στα παράθυρα και πληκτρολογήστε την λέξη που θέλετε.Αυτόματα θα ανοίξει ένα Search box όπου μπορείτε να γράψετε την αναζήτηση σας.

Τέλος μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο προσωπικό το στυλ της εμφάνισης των παραθύρων από την επιλογή Window Style όπου μπορείτε να αλλάξετε την γραμματοσειρά,το χρώμα,το σχήμα και την θέση όπως θέλετε εσείς με μια προεπισκόπηση να γίνεται στα δεξιά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain