Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

3 συμβουλές αναζήτησης που πιθανόν να μην γνωρίζεται


Σήμερα δεν περνάει ημέρα χωρίς να κάνουμε μια ηλεκτρονική αναζήτηση. Ίσως γνωρίζετε βασικούς τελεστές αναζήτησης όπως AND, OR, κ.λπ., αλλά αυξάνεται ο αριθμός των web εφαρμογών που υποστηρίζουν ακόμα περισσότερες λέξεις-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Εδώ είναι μερικά μπορεί να μην γνωρίζετε.

1. Google: Χρησιμοποιείστε τον τελεστή AROUND(n)


Πιθανότητα να μην έχετε ακούσει ποτέ για τον τελεστή AROUND(n). Με την χρήση του τελεστή AROUND(n), μπορείτε να καθορίσετε την απόσταση μεταξύ δύο όρων αναζήτησης. Για παράδειγμα, η αναζήτηση για obama AROUND(5) osama θα επιστρέψει μόνο τις ιστοσελίδες που περιέχουν αυτούς τους όρους σε απόσταση μέχρι πέντε λέξεων. 

2. Bing: Βρείτε wallpaper γρήγορα


Google σάς επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τον τελεστή imagesize για να καθορίσετε την ανάλυση των φωτογραφιών κατά την αναζήτηση εικόνων. Ίσως να έχετε χρησιμοποιήσει αυτόν τον τελεστή για να αναζητήσετε wallpaper που ικανοποιούν την ανάλυση της οθόνης σας. Για παράδειγμα, η αναζήτηση για [nature imagesize:1366 x 768] θα επιστρέψει εικόνες που έχουν αυτό το μέγεθος.  

Η σελίδα αναζήτησης Bing αντιδράει καλύτερα σε αυτά τα δεδομένα. Μόλις επισκεφθείτε bing.com/images, πληκτρολογήστε τον όρο αναζήτησής σας και επιλέξτε μέγεθος > Wallpapers από τον αριστερό πίνακα. Το Bing τώρα θα εμφανίσει εικόνες που συμφωνούν με την ανάλυση της οθόνης σας. 

3. Windows: αποκλείστε τα αρχεία και αναζητήστε φακέλους


Η δυνατότητα αναζήτησης των Windows είναι πολύ καλή για την εξεύρεση των αρχεία σας. Συχνά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αναζητήσεις, αν ξεχάσετε που έχετε αποθηκεύσει τα αρχεία σας. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να περιορίσετε την αναζήτηση μόνο σε ονόματα φακέλων; 

Είναι πολύ εύκολο, χάρη στους ενσωματωμένους τελεστές. Την επόμενη φορά που κάνετε αναζήτηση για το είδος mp3: folder, τα Windows θα εμφανίζουν μόνο τους φακέλους που έχουν to mp3 στα ονόματά τους. Τα αρχεία δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζήτησης, έστω και αν περιέχουν το mp3 στο όνομά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain