Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Πώς να γλυτώσετε χρήματα εκτυπώνοντας αποδοτικότερα



Εάν προσπαθείτε να μειώσετε το κόστος εκτύπωσης αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει. Μάθετε πώς να μειώσετε το κόστος εκτύπωσης επανακαθορίζοντας την φιλοσοφία της εκτύπωσης και κάνοντας κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή. 

Το κόστος εκτύπωσης, ειδικά αν έχετε έναν εκτυπωτή ψεκασμού (Inkjet), είναι αστρονομικό. Η πλειοψηφία των τεχνικών που παρουσιάζονται στο άρθρο δεν έχουν κόστος αλλά θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα.

Ξανασκεφθείτε την όλη ιδέα της εκτύπωσης 

 
Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να γλυτώσετε χρήματα είναι να επανεξετάσετε τη σχέση σας με την εκτύπωση. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα. Δεν χρειαζόμαστε ένα αντίγραφο από τα πάντα. Υπάρχουν δεκάδες τρόποι με τους οποίους μπορούμε να μεταφέρουμε και να διαχειριστούμε πληροφορίες που δεν περιλαμβάνουν την χρήση ενός εκτυπωτή. Μερικοί τρόποι για να είστε πιο συντηρητικοί στην εκτύπωση είναι οι ακόλουθοι:

  • Στείλτε με Email έγγραφα αντί να τα εκτυπώσετε και να τα δώσετε.
  • Χρησιμοποιήστε το smartphone σας για κατευθύνσεις αντί της εκτύπωσης ενός χάρτη
  • Μεταφέρετε τα αρχεία σας σε ένα κινητό τηλέφωνό ή ένα tablet προκειμένου να μπορείτε να τα διαβάζετε άνετα, όταν δεν βρίσκεστε κοντά σε έναν υπολογιστή.
Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για το πώς να διατηρείτε τα αρχεία σας σε ψηφιακή μορφή μειώνοντας το κόστος εκτύπωσης.

Αναθέστε τις μεγάλες εργασίες εκτύπωσης σε εκτυπωτικά κέντρα



Οι οικιακοί εκτυπωτές δεν αποσκοπούν να αναλάβουν το ρόλο του εκτυπωτικού κέντρο ή του φωτογραφείου. Σίγουρα είναι πιο βολικό να εκτυπώνετε στο σπίτι όποια στιγμή το επιθυμείτε αλλά αυτό έχει και κόστος. Εάν υπολογίσετε το κόστος της εκτύπωσης που περιλαμβάνει το κόστος του μελανιού, το κόστος του ρεύματος, τη φθορά του εκτυπωτή και του κόστος του χαρτιού θα ανακαλύψετε ότι πληρώνετε  πολλά περισσότερα ή το ίδιο με ένα εκτυπωτικό κέντρο.
Όσον αφορά τις έγχρωμες φωτογραφίες, προτιμότερο είναι να μην τις εκτυπώνετε στο σπίτι. Το κόστος που θα καταβάλετε για να εκτυπώσετε φωτογραφίες με τις προδιαγραφές ενός φωτογραφικού κέντρου είναι πολύ υψηλό και η πιθανότητα η ποιότητα της εκτύπωσης να είναι πολύ χαμηλή. Σε οποιοδήποτε σημείο της τιμής λογικός καταναλωτής απλά δεν σκοπεύετε να πάρετε το είδος της ποιότητας που θα εξασφαλίσουν τις φωτογραφίες σας φαίνονται πάντα καλό λίγα χρόνια τον δρόμο.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα  έγχρωμα έγγραφα. Το φωτογραφικό κέντρο στην γειτονιά σας έχει δέκα φορές καλύτερο αποτέλεσμα από τον inkjet εκτυπωτή σας με χαμηλότερο κόστος.

Προσαρμογή του εκτυπωτή σας 



Έχετε δίκιο να σκέφτεστε, εντάξει με τις μεγάλες εκτυπώσεις, τις φωτογραφίες και τα έγχρωμα έγγραφα, αλλά τι γίνετε με τον εκτυπωτή που ήδη έχουμε στο σπίτι ή στο γραφείο;  Κερδίζετε περισσότερα χρήματα αναθέτοντας σε εκτυπωτικά κέντρα τις μεγάλες εκτυπώσεις, μπορείτε όμως να γλυτώσετε πολλά κάνοντας μικρές αλλαγές στις ρυθμίσεις του εκτυπωτή σας.

Μερικά πράγματα είναι απλά, χρησιμοποιείστε το κουμπί "Προεπισκόπηση εκτύπωσης" στον browser σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν εκτυπώνετε κάτι παραπάνω από το κομμάτι που θέλετε.

Επίσης μπορείτε να σμικρύνετε την εκτύπωση σε ένα μέγεθος που μπορείτε βέβαια να διαβάσετε. Να εκτυπώσετε π.χ. στο word ή στο acrobat δύο ή τέσσερεις σελίδες ανά φύλο.

Βάλτε τον εκτυπωτή σας σε eco mode. Εξαρτάται με την μάρκα του εκτυπωτή σας πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και επιλέξτε την λειτουργία  “toner saver”, “print saver”, “economy”. Ανεξάρτητα από την όνομα είναι μια ρύθμιση ή σειρά ρυθμίσεων που σας επιτρέπουν να καταναλώνετε λίγο μελάνι και τόνερ. Επιπλέον θα μπορούσατε να μειώσετε την ανάλυση της εκτύπωσης (η ανάλυση μετράται σε dpi) προκείμενου να μειώσετε την κατανάλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain