Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Συγκρίνεται την μνήμη που καταναλώνουν οι φυλλομετρητές σας με το Google Chrome



Εάν ανήκετε στους αναποφάσιστους και δεν ξέρετε ποιος φυλλομετρητής σας ταιριάζει ένας τρόπος είναι να συγκρίνετε την μνήμη που καταναλώνουν μιας και η ταχύτητα τους βελτιώνετε συνεχώς και όλοι πλέον έχουν φθάσει στα ίδια επίπεδα.θα συγκρίνουμε τους τρεις πιο διαδεδομένους browser αυτή την στιγμή Mozilla Firefox,Internet Explorer και Google Chrome.

Το απλό θα ήταν  να ανοίξετε τις διεργασίες (Task Manager) και να δείτε το χώρο που καταναλώνουν οι browser σας. Πράγμα όμως που δεν γίνεται γιατί σε αντίθεση με το Mozilla Firefox που ανοίγει μια μόνο διεργασία για κάθε καρτέλα ή παράθυρο που έχετε ανοιχτό το Chrome και ο Internet Explorer για κάθε καρτέλα που ανοίγετε χρησιμοποιούν και ξεχωριστή διεργασία οπότε πρέπει να κάνετε την πρόσθεση.


Σε αυτή την περίπτωση έρχεται το chrome να μας κάνει μόνο του την Πρόσθεση με όσες καρτέλες και αν έχετε ανοιχτές. Ανοίξτε μια κενή καρτέλα στο Chrome και πληκτρολογήστε το παρακάτω στην γραμμή διευθύνσεων about:memory.

Καλό θα ήταν να έχετε τον ίδιο αριθμό καρτελών ανοιχτό και τις ίδιες σελίδες όπως κάναμε εμείς χρησιμοποιώντας τα 2 μπλοκ μας Technews:How to solve your Computer Problems και Technews: The Greek Technology Magazine.

Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Επικεντρώνετε τις παρατηρήσεις σας στο πρώτο τμήμα με τίτλο Summary. Το τμήμα Processes αφορά σε τι διεργασίες γίνεται ο διαμερισμός της μνήμης στο Google Chrome.



Το πρώτο τμήμα Memory χωρίζετε σε δύο τμήματα το Private όπου είναι το εδρεύον μέγεθος μνήμης που δεν μοιράζεται με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία. Αυτός είναι ο καλύτερος δείκτης της χρήσης των πόρων μνήμης μηχανών αναζήτησης. Το τμήμα Shared είναι το εδρεύον μέγεθος μνήμης που μοιράζεται αυτήν την περίοδο με 2 ή περισσότερες διαδικασίες. Το Total είναι το άθροισμα τους.

Η εικονική μνήμη Virtual Memory χωρίζετε και αυτή σε δύο κατηγορίες Private όπου είναι  τα bytes που δεσμεύονται από  τη χρήση  μόνο  αυτής της διαδικασίας ενώ το Mapped-memory files αποτελεί ειδικό τμήμα της Virtual Memory ενός συστήματος και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain