Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Εγκαταστήστε πρόσθετα στο Google Chrome



Το τελευταίο καιρό παρατηρούμε όλο και πιο πολύ άτομα που επισκέπτονται το μπλοκ να χρησιμοποιούν το Chrome. Σε αντίθεση με το Firefox  το οποίο έχει πάρα πολλά πρόσθετα και σχετικά εύκολα στην εγκατάσταση στο Chrome είναι μετρημένα αλλά αυξάνονται πολύ γρήγορα. Σήμερα θα δούμε πως θα τα εγκαταστήσετε.

Για αρχή πρέπει να κάνετε μια προετοιμασία. Βρείτε το Google Chrome στα προγράμματα σας. Πατήστε δεξί κλικ έχοντας επιλεγμένο το Google Chrome και επιλέξτε Ιδιότητες. Στην καρτέλα συντόμευση στο παράθυρο Προορισμός πληκτρολογήστε ή αντιγράψτε τα παρακάτω 

–enable-extensions

Σιγουρευτείτε ότι έχετε αφήσει ένα κενό ανάμεσα στην αρχική εντολή και την παραπάνω φράση και πατήστε Εφαρμογή. Θα σας ζητηθεί δικαίωμα διαχειριστή. Πατήστε συνέχεια  και μετά ΟΚ. Τώρα είστε έτοιμοι να εγκαταστήσετε τα πρόσθετα. Η παραπάνω διαδικασία ήταν απαραίτητη σε προηγούμενες εκδόσεις ενδέχεται να μην χρειάζεται τώρα.



Μπείτε στο παρακάτω link https://chrome.google.com/webstore? (εννοείτε αφού έχετε ανοιχτό το Chrome). Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει από τα αριστερά επιλέγετε τι θέλετε. Ότι επιλέξετε στην καρτέλα Επεκτάσεις μπορείτε να το εισάγετε χωρίς κάτι επιπλέον. Αντίθετα στις υπόλοιπες κατηγορίες απαιτείτε να έχετε gmail  ώστε να μπορείτε να κατεβάσετε το πρόσθετο. Αφού επιλέξετε αυτό που θέλετε πατάτε το κουμπί Εγκατάσταση.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές από θέματα παιχνίδια μέχρι χρηστικές εφαρμογές. Είχαμε αναφερθεί σε μία από αυτές για τον έλεγχο των Cookies.


Θα σας εμφανιστεί στην πάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του Chrome το κουμπί για το πρόσθετο που βάλατε. Εάν θέλετε να τα διαχειριστείτε τότε πατήστε δεξί κλικ πάνω σε ένα από τα κουμπιά και επιλέξτε Διαχείριση Επεκτάσεων. Από εδώ μπορείτε να τις Καταργήσετε ή απλά να τις απενεργοποιήσετε.


Πατώντας δεξί κλικ επίσης μπορείτε να επιλέξετε να κρύψετε το κουμπί ενός συγκεκριμένου πρόσθετου. Ένας άλλος τρόπος είναι να μεγαλώσετε την γραμμή διεύθυνσης ώστε να μην φαίνονται τα κουμπιά αν σας ενοχλούν στην αισθητική σας σέρνοντας το δεξί μέρος της γραμμής διευθύνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain