Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Πως να τοποθετήσετε δύο monitors στα Windows



Εάν έχετε δύο οθόνες στα windows και κάθε οθόνη έχει διαφορετικό μέγεθος πολλές φορές είναι ενοχλητικό να μετακινήσετε το ποντίκι μεταξύ τους. Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να επιλύσετε προβλήματα όταν έχετε δύο οθόνες διαφορετικού μεγέθους.


Στοίχιση οθονών

Στο παράδειγμα μας, χρησιμοποιούμε τα Windows 7, αλλά η διαδικασία είναι ουσιαστικά ίδια σε όλες τις εκδόσεις, αλλά η πλοήγηση στις ρυθμίσεις οθόνης  είναι λογικά διαφορετική. Στα Windows 7, ανοίξτε το μενού "Έναρξη" και πληκτρολογήστε ρυθμίσεις οθόνης στο πλαίσιο αναζήτησης και πατήστε Enter.


Στα Vista κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και κάντε κλικ στην Εξατομίκευση και μετά επιλέξτε τις Ρυθμίσεις οθόνης.


Στα XP κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξτε Ιδιότητες και μετα Ρυθμίσεις και μετά Ρυθμίσεις οθόνης.


Τώρα εδώ είναι όπου μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των οθονών σας. Σε αυτό το παράδειγμα, έχουμε μια οθόνη 22 "LCD και μια μικρότερη 19" και μπορεί να είναι ενοχλητική η μετακίνηση του δείκτη του ποντικιού από τη μία προς την άλλη ανάλογα με το πού βρίσκεστε σε κάθε οθόνη.


Έτσι, όταν θέλετε να κάνετε μια απλή μετακίνηση του ποντικιού σε κάθε οθόνη θα θέλετε αυτή να γίνεται σε συγκεκριμένο ύψος ώστε να είναι πιο εύκολο. Για παράδειγμα με αυτή τη ρύθμιση ξέρουμε ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα μετακινώντας το δείκτη του ποντικιού στην άλλη οθόνη όταν αυτός μετακινείται στην κορυφή της κάθε οθόνης.


Φυσικά εδώ μπορείτε να αντιστρέψετε τις οθόνες, να αλλάξετε την ανάλυση τους, τον προσανατολισμό, κ.λπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain