Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Πώς να προσθέσετε καινούργιο χρήστη στα Windows 7


Σε περίπτωση που είστε οικιακός χρήστης, ένα πράγμα που θα θέλετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό χρήστη για τα άλλα μέλη της οικογενείας σας. Εάν ο υπολογιστής σας χρησιμοποιείται από κοινού από άλλα μέλη της οικογένειάς σας, είναι προτιμότερο κάθε μέλος να έχει το δικό του προφίλ στα windows. Ωστόσο, μπορείτε να δώσετε διαφορετικά δικαιώματα σε κάθε χρήστη. Ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να προσθέσετε ένα νέο λογαριασμό χρήστη και μια επισκόπηση του κάθε τύπου χρήστη.


Προσθήκη νέου χρήστη

Για να προσθέσετε νέο χρήστη ανοίξτε τον πίνακα ελέγχου και κάτω από την επικεφαλίδα Λογαριασμοί χρηστών και οικογενειακή προστασία κάντε κλικ στην Προσθήκη ή Διαγραφή χρηστών.


Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ στο Δημιουργία καινούργιου λογαριασμού.


Απλώς πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να έχει ο λογαριασμός του χρήστη και επιλέξτε ένα τύπο χρήστη. Το καλύτερο που έχετε να επιλέξετε είναι ο τυπικός χρήστης έτσι ώστε να μην μπορούν να κάνουν αλλαγές στις ρυθμίσεις του συστήματος, διαγραφή σημαντικών αρχείων άλλων χρηστών, ή να αλλάξουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας. 


Τώρα κάθε φορά που θα κάνετε εκκίνηση του συστήματος θα βλέπετε τους νέους χρήστες που δημιουργήθηκαν στην οθόνη σύνδεσης.


Φυσικά, ένας χρήστης που έχει λογαριασμό που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης θα πρέπει να συνδεθεί.


Οι τυπικοί χρήστες δεν θα είναι σε θέση να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο σύστημα χωρίς τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.


Ως διαχειριστής μπορείτε να κάνετε πρόσθετες αλλαγές στους λογαριασμούς χρηστών όπως αλλαγή ή η δημιουργία κωδικών πρόσβασης. 


Τύποι λογαριασμών χρηστών
Υπάρχουν τρεις τύποι λογαριασμών χρηστών και καθένας παρέχει στο χρήστη διαφορετικά επίπεδα ελέγχου στον υπολογιστή.
  • Διαχειριστής – Ο λογαριασμός "διαχειριστής" έχει πλήρη έλεγχο του υπολογιστή και των ρυθμίσεων. 
  • Στάνταρτ – Οι στάνταρτ χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τις περισσότερες από τις δυνατότητες του υπολογιστή. Δεν μπορούν να εγκαταστήσουν λογισμικό, να διαγράψετε αρχεία συστήματος, ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.
  • Επισκέπτης – Είναι ένας χρήστης που διαθέτει προσωρινή πρόσβαση στον υπολογιστή. Δεν μπορούν να εγκαταστήσουν λογισμικό, να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές, ή να δημιουργήσουν έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για κάποιον που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή  για να ελέγξει το email του ή να πλοηγηθεί στο διαδίκτυο.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα για το τι θα έβλεπε ένα στάνταρτ χρήστης σε περίπτωση που προσπαθήσει να προβεί σε ενέργειες που δεν είναι εξουσιοδοτημένος.



Η μόνη διαθέσιμη λειτουργία για το λογαριασμό Guest είναι η αλλαγη της εικόνας της επιφάνειας εργασίας.


Χρήσιμες συμβουλές για τους λογαριασμούς

Εάν είστε ο διαχειριστής και κάνετε εγκατάσταση λογισμικό, θυμηθείτε να επιλέξετε εάν θέλετε να είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες ή μόνο για εσάς.


Να θυμάστε ότι εάν τερματιστεί ο υπολογιστής, ενώ ένας χρήστης είναι συνδεδεμένος, μπορεί να χάνουν όλα τα δεδομένα του που δεν έχουν αποθηκευτεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain