Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Πώς να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Word



Σας νευριάζει να αλλάζετε συνέχεια το μέγεθος της γραμματοσειράς στο Word; Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος του WordMicrosoft άλλαξε την προεπιλεγμένη γραφή σε Calibri μέγεθος 11 από το καθιερωμένο New Roman μέγεθος 12.Σήμερα θα δούμε πώς να το αλλάξετε σε οτιδήποτε μορφή θέλετε και σας βολεύει.


Για να ξεκινήσετε πατήστε το μικρό τετραγωνάκι που βρίσκετε στην Κεντρική καρτέλα και στα δεξιά της Γραμματοσειράς ή πατήστε Ctrl+D. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει  στο κουτί γραμματοσειρά παρατηρήστε ότι λέει +Σώμα. Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσει σαν προεπιλεγμένη γραμματοσειρά αυτή που έχει το έγγραφο που έχετε ανοιχτό. Αν θέλετε μια συγκεκριμένη γραμματοσειρά επιλέξτε από το πτυσσόμενο μενού. Επιλέγετε μετά το στυλ και το μέγεθος.


Όταν τα επιλέξετε πατήστε στο κάτω αριστερά μέρος του παραθύρου το πλήκτρο Προεπιλογή. Αν έχετε τα Word 2010 θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο και θα σας ρωτάει αν θέλετε να εφαρμοστεί αυτό το πρότυπο σε αυτό το έγγραφο μόνο ή σε όλα τα έγγραφα. Επιλέξτε σε όλα. Επιλέξτε σε όλα. Στο Office 2007 θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.


Επιλέξτε Ναι και από εδώ και πέρα θα χρησιμοποιούνται οι ρυθμίσεις που κάνατε κάθε φορά που ανοίγετε το Word.

Ένας άλλος τρόπος για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις είναι να τροποποιήσετε το φάκελο Normal.dotm. Είναι ο φάκελος που χρησιμοποιεί το Word κάθε φορά που θέλουν να δημιουργήσουν ένα αρχείο. Για να το τροποποιήσετε γράψτε την παρακάτω εντολή στην γραμμή αναζήτησης των Windows
 
%appdata%\Microsoft\Templates

Θα σας ανοίξει το φάκελο των προτύπων του Word. Πατήστε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο Normal.dotm. Μην πατήσετε διπλό κλικ γιατί απλά θα σας ανοίξει ένα έγγραφο Word. Οτιδήποτε πειράξετε σε αυτό το έγγραφο θα εμφανίζετε σε κάθε νέο έγγραφο που ξεκινάτε. Εάν θέλετε να επαναφέρετε τις προεπιλογές του Word σβήστε απλά το αρχείο Normal.dotm.



Οι αλλαγές που θα κάνετε δεν θα εφαρμοστούν στα αρχεία που έχετε ήδη δημιουργήσει με προηγούμενες ρυθμίσεις. Μερικά απλά πραγματάκια που μπορούν να μας κάνουν απλούστερη την ζωή αξίζει να τα ρυθμίσουμε από την αρχή ώστε να μην χάνουμε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain