Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Πώς να κάνετε backup από μια εφαρμογή λογισμικού της Mozilla.



Έχετε δημιουργήσει ένα πολύ καλό startup στο Mozilla Firefox σας με πρόσθετα που έχετε βάλει και σας κάνουν την ζωή ευκολότερη ή δεν θέλετε να χάσετε τους σελιδοδείκτες σας; Υπάρχει ο τρόπος με το MozBackup. Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζει όλα τα προγράμματα τις Mozilla όπως  Firefox 1.0 - 5.0,Thunderbird 1.0 - 3.3a,Sunbird 0.3 - 0.9,Flock 1.0 - 2.6,Postbox (Express) 1.0 - 1.1,SeaMonkey 1.0a - 2.0,Mozilla Suite 1.7 - 1.7.x,Spicebird 0.4 - 0.8,Songbird 1.0 - 1.7,Netscape 7.x, 9.x,Wyzo. Για να δούμε όμως πως δουλεύει.

Αφού  κατεβάσετε την τελευταία έκδοση 1.5.1 από εδώ. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα με 4 απλά βήματα δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα το ιδιαίτερο και στο τέλος θα σας ανοίξει το αρχικό παράθυρο της εφαρμογής το οποίο είναι το παρακάτω.


Πατώντας Next θα σας εμφανίσει τα λογισμικά που υποστηρίζει και έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας επιλέγετε το λογισμικό που θέλετε και από την επιλογή Operation αφήνετε το back up Profile (πρέπει να έχετε κλείσει το πρόγραμμα που θέλετε να κάνετε backup).


Στην συνέχεια επιλέγετε το όνομα του Profile που θα κάνετε backup. Συνήθως θα υπάρχει το όνομα default οπότε το κρατάμε έτσι. Επίσης επιλέγετε και το μέρος που θέλετε να αποθηκευτεί το αρχείο backup πατώντας το κουμπί Browse. Στην συνέχεια θα σας ζητηθεί αν θέλετε να προστατέψετε το αρχείο με κάποιο κωδικό.


Στην συνέχεια επιλέγετε τα στοιχεία που θέλετε να αποθηκευτούν. Πατώντας το κουμπί Unknown files υπάρχουν και κάποια αρχεία που ίσως θα θέλατε να συμπεριλάβετε και δεν περιέχονται στα γενικά στοιχεία και καλό θα ήταν να το κοιτάξετε. Σημείωση : παρόλο που δεν υπάρχει επιλογή Themes για τυχόν θέματα που έχετε βάλει με το personas  τα themes σας αποθηκεύονται.



Μόλις τελειώσετε θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τα αρχεία που περιέχει το back up αρχείο που δημιουργήθηκε.



Τώρα σε περίπτωση που θέλετε να επαναφέρετε ένα backup.Ανοίγετε πάλι το πρόγραμμα και στην αρχική οθόνη επιλέγετε Restore a profile. Ακολουθείτε τα ίδια βήματα με παραπάνω. Στο τελευταίο παράθυρο θα σας εμφανιστεί το μήνυμα restoration can overwrite exist files in selected profile. Όταν πατήσετε Ναι θα αρχίσει η εγγραφή των δεδομένων.


Η επιλογή Portable που υπάρχει στο τρίτο παράθυρο με τίτλο Profile selection αναφέρετε σε όσους χρησιμοποιούν την φορητή εφαρμογή του Mozilla. Πρόκειται για ένα browser που μπορείτε να τρέχετε σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς να αφήνετε ίχνη και ιστορικό και με το Mozbackup σας δίνεται η δυνατότητα να σώσετε αυτό το browser όπως εσείς θέλετε με τις δικές σας πινελιές.

Είναι ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα για τους θαυμαστές του Mozilla που θα σας γλιτώσει χρόνο και θα σας κάνει την ζωή πιο εύκολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain