Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Δημιουργήστε μια συντόμευση για το κλείσιμο της οθόνης (create a shortcut to lock screen)



Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει πως μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια με την χρήση μιας εφαρμογής του Monitor ES.Για την ενεργοποίηση του χρειαζόταν να πατήσετε ένα συνδυασμό πλήκτρων αρκετά κουραστικός ειδικά για όσους χρησιμοποιούν πολλές οθόνες. Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια συντόμευση ώστε να κλείνετε την οθόνη σας πατώντας μια συντόμευση.



Για αρχή πρέπει να κατεβάσετε μία εφαρμογή με το όνομα NirCMD. Πρόκειται για μια εφαρμογή με πάρα πολλές δυνατότητες σαν ελβετικός σουγιάς που θα μας βοηθήσει για να δημιουργήσουμε την συντόμευση. Κατεβείτε στο τέλος της σελίδας και κατεβάστε το συμπιεσμένο αρχείο. Αποσυμπιέστε το αρχείο.

Στην συνέχεια πατήστε στην αρχική οθόνη δεξί κλικ και επιλέξτε Δημιουργία >> Συντόμευση. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει γράψτε τις παρακάτω εντολές 

C:\path\to\nircmd.execmdwait 1000 monitor off

 όπου το path και το to είναι η διαδρομή που έχετε κάνει αποσυμπίεση το αρχείο που κατεβάσατε. Προσέξτε να έχετε εισαγωγικά και στη συνέχεια αφήστε ένα κενό και γράψτε τα πλαγιαστά γράμματα. Με αυτή την εντολή θα περιμένει ένα δευτερόλεπτο μέχρι να κλείσει η οθόνη που είναι απαραίτητο για να μην μπερδευτούν τα Windows.


Στην συνέχεια πατήστε δεξί κλικ πάνω στην συντόμευση που δημιουργήθηκε επιλέξτε Ιδιότητες και στην καρτέλα Συντόμευση επιλέξτε Αλλαγή εικονιδίου. Στα Vista υπάρχει ένα ωραίο εικονίδιο για την συγκεκριμένη λειτουργία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain