Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πώς να μετατρέψετε ένα video σε μορφή υψηλής ποιότητας(HQ)



Έπειτα από ερώτηση μιας αναγνώστριας σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να μετατρέψετε ένα video σε video υψηλής ποιότητας. Υπάρχουν πάρα πολλές μορφές στις οποίες ένα video έχει υψηλή ανάλυση. Ανάμεσα τους είναι  οι MP4/ MPEG/MOV/FLV. Για να αποκτήσουμε όμως υψηλή ποιότητα χρειάζεται να ρυθμιστούν και άλλες παράμετροι όπως οι κωδικοποίηση του video και του ήχου. Για να το επιτύχουμε αυτό θα χρησιμοποιήσουμε ένα δωρεάν πρόγραμμα το Xvid4PSP.

Μπείτε στο  site του δημιουργού για να κατεβάσετε το πρόγραμμα. Επιλέξτε την 5.037 full official version του προγράμματος και κάντε την εγκατάσταση. Θα κατεβάσετε ένα αρχείο 18 MB και χρειάζονται 60 mb  ελεύθερα για την εγκατάσταση.
Με το πρόγραμμα μπορείτε να μετατρέψετε σε μορφές συμβατές σε  PSP, PS3, iPod, BlackBerry, Iphone, Nintendo DS, Xbox 360, SonyEricsson, Nokia, Itouch, Blu-ray και  για PC σε μορφές AVI, DV, MP4, M2TS, MKV με H.264, XviD, MPEG2 video κα AAC, AC3, MP3 ήχο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε εγκαταστήσει το .Net framework 3.0. Επίσης πρέπει να κατεβάσετε ένα codec το AviSynth σε έκδοση μεγαλύτερη από την 2.5.6.Πατώντας εδώ μπορείτε να  κατεβάσετε την έκδοση 2.5.8.
Ανοίγοντας το πρόγραμμα θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Μπορείτε να επιλέξετε Open για να ανοίξετε ένα αρχείο που έχετε αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας ή να ανοίξετε ένα DVD πατώντας DVD. Στην επιλογή Format επιλέξτε MP4, μία από τις καλύτερες για υψηλή ποιότητα.


Στην επιλογή Video Encoding επιλέξτε x264 Q16 Turbo και στην συνέχεια πατήστε το κουμπί Ε ακριβώς δίπλα. θα σας μεταφέρει στις προηγμένες ρυθμίσεις.Από εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το bitrate που με βάσει αυτό θα εξαρτηθεί το μέγεθος που θα είναι το αρχείο που θα δημιουργήσετε.Επιλέξτε 1-pass bitrate ( αν θέλετε ακόμα καλύτερη ανάλυση μπορείτε να επιλέξετε 2-pass bitrate αλλά θα σας πάρει περισσότερο χρόνο). Ανεβάζοντας η κατεβάζοντας το bitrate:kbps θα μεταβάλλεται το μέγεθος του αρχείου που θα δημιουργήσετε. Μπορείτε να δείτε το μεταβαλλόμενο μέγεθος του στο πάνω μέρος του παραθύρου  δίπλα στο Size.



Στην επιλογή Audio encoding επιλέξτε AAC-HE CBR 64kbit.Μπορείτε πατώντας Ε να ρυθμίσετε πάλι το bitrate ώστε να μεταβάλλεται το μέγεθος. Ο γενικός κανόνας που ισχύει είναι Υψηλότερο bitrate=υψηλότερη ποιότητα= μεγαλύτερος χώρος. Αν δεν έχετε ένα συγκεκριμένο μέγεθος που θέλετε τότε επιλέξτε στο Encoding mode Constant Quality / Quantizer mode.

Τέλος πατήστε Video >> Resolution/Aspect ratio από την αρχική οθόνη για να ρυθμίσετε την ανάλυση. Ρυθμίστε το output resolution.Απλά να θυμάστε ότι όσο πιο μεγάλη ανάλυση βάζετε απαιτεί μεγαλύτερο bitrate και άρα μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου για να δημιουργηθεί. Επίσης προσέξτε το input aspect να είναι το ίδιο ή κοντά με το output aspect.



Τέλος πατήστε Encode από την αρχική οθόνη και επιλέξτε που θέλετε να αποθηκεύσετε το νέο αρχείο και περιμένετε. Ενδέχετε να μην υποσηρίζει όλες τις μορφές βίντεο ακόμα αλλά ήδη μια καινούργια έκδοση είναι σε δοκιμαστικό στάδιο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ομολογώ ότι το κάνατε να φαίνεται πολύ εύκολο! Τα βήματα ήταν σαφή και πολύ ξεκάθαρα!! Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Δεν χορταίνω να ψάχνω τη σελίδα για νέα tips και συμβουλές!! :-)

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain