Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Πράσινη ανάπτυξη στον υπολογιστή Νο 2



Όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο μπορείτε να ρυθμίσετε τις λειτουργίες του υπολογιστή σας ώστε να εξοικονομείτε ενέργεια και να κάνετε μια προσπάθεια να σώσετε το περιβάλλον. Το Uniblue’s Local Cooling Project ήταν μια τέτοια εφαρμογή  και παράλληλα μια κοινότητα για την διάσωση του περιβάλλοντος. Σήμερα θα δούμε μια ακόμα εφαρμογή με το όνομα Edison και μερικές παραπάνω ρυθμίσεις.
  Οι απαιτήσεις του προγράμματος είναι οι παρακάτω 

  Windows XP (Service Pack 2), Windows Vista, ή Windows 7
•   256MB RAM
•   Microsoft Internet Explorer® 5.01 ή μεταγενέστερη
•   7MB ελεύθερος χώρος ατο δίσκο
•   Εάν υπάρχει το  .NET 2.0 δεν είναι εγκατεστημένο τότε απαιτούνται παραπάνω  , 280MB χώρο στο δίσκο
.
Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή από το παρακάτω site ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα. Η εγκατάσταση είναι πολύ απλή. Στο τέλος πρέπει να κάνετε εγγραφή του mail σας και να πάρετε ένα κωδικό ενεργοποίησης. Αφού το λάβετε πατήστε το κουμπί Iam Activated για να εισέλθετε στην εφαρμογή.



Η χρήση του είναι πολύ απλή. Υπάρχουν τέσσερις καρτέλες. Στην πρώτη ρυθμίζετε σε μια μπάρα το μέγεθος των ρυθμίσεων που θέλετε για να βελτιώσετε την κατανάλωση ενέργειας του υπολογιστή σας και η εφαρμογή θα κάνει μόνη της τις ρυθμίσεις. Μπορείτε να υπολογίσετε τα λεφτά που εξοικονομείτε βάζοντας την τιμή της kWh, την ενέργεια σε kwh που εξοικονομείτε και τους ρύπους του διοξειδίου του άνθρακα.



Τις ίδιες ρυθμίσεις μπορείτε να κάνετε και για τις ώρες που δεν λειτουργεί ο υπολογιστής σας αλλά και να προγραμματίσετε τις ρυθμίσεις για συγκεκριμένες ώρες συγκεκριμένης μέρας.



Η δημιουργός εταιρεία Verdiem έχει δημιουργήσει και εφαρμογή που απευθύνεται σε επιχειρήσεις. Για όσους είναι πιο ανταγωνιστικοί και θέλουν να συναγωνιστούν στην προσπάθεια τους για την σωτηρία του πλανήτη μπορούν να μπούν στο  Give Your Computer a Rest Challenge  και να δημιουργήσουν μια ομάδα όπου θα μετράνε το ποσοστό της ρύπανσης που γλιτώνετε από το περιβάλλον.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain