Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

6 διαφορετικοί τρόποι να ανοιξετε το Windows Task Manager


Η εκκίνηση της Διαχείριση εργασιών των Windows δεν είναι και μεγάλη υπόθεση, αλλά όταν ένας ιός απενεργοποιεί Ctrl + Alt + Del τοτε όλα αλλάζουν.Σ' αυτό το άρθρο θα δούμε 6 διαφορετικούς τρόπους για να εκκινήσετε το task manager και να μην βρεθείτε ξυπόλητοι στα αγκάθια.

1) Ctrl+Alt+Del


Είστε πιθανώς πιο εξοικειωμένοι με τον πιο γνωστο τρόπο το Ctrl + Alt + Del. Μέχρι το λανσάρισμα των Windows Vista, πατώντας Ctrl + Alt + Del η Διαχείριση Εργασιών των Windows εκκίνούσε άμεσα. Από τα Windows Vista και μετά, Ctrl + Alt + Del σας φέρνει στην οθόνη ασφάλειας των Windows η οποία παρέχει στους χρήστες πέντε διαφορετικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης και της Διαχείριση εργασιών.

 



2) Right-Click Taskbar


Αναμφισβήτητα ο πιο γρήγορος τρόπος για να εμφανιστεί το Windows Task Manager είναι κάνοντας δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέγοντας την επιλογή Έναρξη διαχείρισης εργασιών. 





3) Run taskmgr


Η εντολή Run είναι ένα μεγάλο εργαλείο για την πρόσβαση σε κοινόχρηστους φακέλους, αλλά μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε για το άνοιγμα προγραμμάτων, όπως όπως τον Registry Editor ή το Command Prompt. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, στη συνέχεια το φάκελο Όλα τα προγράμματα. Σύμφωνα με το φάκελο Αξεσουάρ κάντε κλικ στην εντολή Εκτέλεση. Μπορείτε επίσης να πιέσετε τους Windows Key + R στο πληκτρολόγιό σας ή να ενεργοποιήσετε την εντολή Εκτέλεση στο μενού Έναρξη σας. Τέλος, απλά πληκτρολογήστε "taskmgr" και πατήστε Enter.





4) Ctrl+Shift+Esc


Μια άλλη γρήγορη συντόμευση πληκτρολογίου για να ανοίξετε το Windows Task Manager είναι το Ctrl + Shift + Esc. Η εφαρμογή εκκινεί άμεσα χωρίς την παρεμβολή της οθόνης ασφαλείας.




5) taskmgr.exe


Αυτή είναι σίγουρα η επιλογή με την μεγαλύτερη διάρκεια για το άνοιγμα της Task Manager, αλλά αν είναι η μόνη σας επιλογή σας, τότε είναι καλύτερη από το τίποτα. Ανοίξτε τον Windows Explorer και περιηγηθείτε στο C: \ Windows \ System32. Αναζητήστε και εκτελέστε το taskmgr.exe.




6) taskmgr.exe Shortcut



Και το τελευταίο στη λίστα είναι η δημιουργία συντόμευσης για τη Διαχείριση εργασιών στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέξτε Νέο, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί συντόμευσης. Ένα νέο παράθυρο θα εμφανιστεί. Περιήγηση στο ίδιο μονοπάτι, όπως παραπάνω, C: \ Windows \ System32. Μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε Taskmgr.exe, το επισημάνετε, και κατόπιν κάντε κλικ στο ΟΚ. Κάντε κλικ στο Επόμενο, πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη συντόμευση σας, και, τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

 

 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain