Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Παίξτε το αγαπημένο σας παιχνίδι DOS σε Windows XP ,Vista και 7



Όσοι έζησαν την εποχή του DOS έχουν περάσει πάρα πολλές ώρες με μερικά άκρως εθιστικά παιχνίδια όπως το PAC MAN και το Asteroid.Σήμερα θα δούμε πώς να θυμηθείτε τα παλιά χρησιμοποιώντας το D-Fend Reloaded.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το πολύ γνωστό DOSΒox,ενός προσομοιωτή περιβάλλοντος DOS. Δεν χρειάζεται να μπείτε σε περιβάλλοντα DOS για να τα τρέξετε αλλά όλα γίνονται αυτόματα με το πρόγραμμα. Λειτουργεί σε 32 και 64 bit εκδόσεις λειτουργικών για Windows XP ,Vista και 7.


Κατεβάστε το D-Fend Reloaded πατώντας εδώ και εγκαταστήστε το με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε το DOSBox το πρόγραμμα θα εγκαταστήσει αυτόματα τα στοιχεία που χρειάζονται για να παίξετε παιχνίδια σε DOS.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και σαν φορητή εφαρμογή και να το έχετε σε ένα flash drive μεταφέροντας το σε οποιοδήποτε υπολογιστή θέλετε επιλέγοντας User defined installation και στην συνέχεια επιλέγεται Portable mode installation.


Αφού εγκατασταθεί το πρόγραμμα ανοίξτε το. Θα σας εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη. Επιλέξτε το Accept all settings για να εφαρμόσετε τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις.



Για να εγκαταστήσετε ένα παιχνίδι απλά σέρνετε το αρχείο zip του παιχνιδιού που θέλετε μέσα στο παράθυρο του D-Fend και το πρόγραμμα θα κάνει μόνο του αποσυμπίεση το αρχείο. Στην συνέχεια θα σας ζητηθεί να ονομάσετε το αρχείο και που θα αποθηκευτεί. 



Όταν τελειώσετε στο παράθυρο θα εμφανίζετε το παιχνίδι που εγκαταστήσατε στο παράθυρο του προγράμματος και με ένα διπλό κλικ μπορείτε να τρέξετε το πρόγραμμα. Θα σας εμφανιστεί η υπενθύμιση ότι πατώντας Alt + Enter μεταβαίνετε σε πλήρη οθόνη και πατώντας Ctrl + F9 βγαίνετε από το πρόγραμμα.

Μπορείτε να τρέξετε και εφαρμογές οι οποίες εκτελούνταν σε DOS αν θέλετε να νιώσετε πιο ρετρό όπως το Word 5.5! που βλέπετε παρακάτω. 


Σημαντική σημείωση είναι ότι στα Windows 7 το χρώμα των Windows μπορεί να αλλάξουν σε βασική λειτουργία.


Αντί όμως να ψάχνετε για εφαρμογές σε DOS και να πρέπει να βρείτε μεμονωμένα παιχνίδια και να τα εγκαθιστάτε ένα ένα υπάρχουν πακέτα με διάφορα είδη παιχνιδιών όπως Arcade ή Puzlle που μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ.

Αφού επιλέξετε το πακέτο που θέλετε με τέσσερα απλά βήματα έχει εγκαταστήσει μια πληθώρα παιχνιδιών DOS έτοιμα για να σας χαρίσουν αναμνήσεις.


Το σημερινό ρετρό άρθρο σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και σας δίνει την δυνατότητα να παίξετε τα παιχνίδια του DOS  στην άνεση των Windows.Καλό παιχνίδι λοιπόν!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain