Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Εφαρμόστε την πράσινη ανάπτυξη στον υπολογιστή σας



Πολύς λόγος γίνεται για την πράσινη ανάπτυξη από διάφορες επιχειρήσεις στην προσπάθεια τους να μειώσουν την κατανάλωση των ρύπων τους και τις κατανάλωσης ενέργειας. Μπορούμε να εφαρμόσουμε κάτι παρόμοιο και  στον υπολογιστή μας εξοικονομώντας ενέργεια και χρήμα κάτι που έχουμε δει και σε προηγούμενο άρθρο. Σήμερα θα δούμε μια εφαρμογή που δεν μας δίνει απλά υποδείξεις αλλά κάνει και τις ρυθμίσεις για να πετύχουμε «πράσινη ανάπτυξη» στον υπολογιστή μας.


Πρόκειται για ένα project το local Cooling.Μια κοινότητα η οποία θέλει να μειώσει τους ρύπους και το κόστος μας σε ενέργεια. Με την εγκατάσταση της εφαρμογής στον υπολογιστή σας την οποία μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ μπορείτε να γραφτείτε με το mail σας στο blog του project ώστε να μοιράζεστε τα στοιχεία της ενέργειας που εξοικονομείτε  με τα άλλα μέλη της κοινότητας την οποία μπορείτε να δείτε εδώ  http://www.localcooling.com/ . Απώτερος σκοπός τους είναι η δημιουργία μίας κοινότητας με 100.000.000 PC που θέλουν να βοηθήσουν να μειωθούν οι ρύποι του διοξειδίου του άνθρακα.

Περνάμε τώρα στο πιο πρακτικό μέρος. Αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα και το ανοίξετε θα σας εμφανιστεί η παρακάτω οθόνη πατώντας στην καρτέλα My power. Εδώ μπορείτε να δείτε την κατανάλωση του κάθε βασικού τμήματος του υπολογιστή σας σε ενέργεια και ένα άθροισμα. 


Στην καρτέλα General υπάρχει ένα πολύ απλό εργαλείο διαχείρισης ενέργειας που ανάλογα με το πόση ενέργεια θέλετε να εξοικονομήσετε σας προτείνει κάποιες ρυθμίσεις. Σε περίπτωση που θέλετε μπορείτε και εσείς να κάνετε μόνοι σας κάποιες ρυθμίσεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.  Για να το κάνετε αυτό μπορείτε να πατήσετε Edit ή να πατήσετε την καρτέλα Advanced. Μπορείτε ακόμα να δηλώσετε προγράμματα τα οποία όταν εκτελούνται να μην τερματίζετε η λειτουργία του υπολογιστή ή να μην μπαίνει η προστασία οθόνης. Ακόμα σας παρουσιάζει και την ποσότητα του πετρελαίου, των δέντρων και των κιλοβατώρων που σώσατε μέχρι στιγμής με την εξοικονόμηση ενέργειας.


Το project αυτό ξεκίνησε το 2006 και ενώ στην αρχή υπήρχε στο site του project η εφαρμογή λόγω της μεγάλης ζήτησης πλέον δεν διατίθεται για αυτό και το link για να το κατεβάσετε είναι από άλλη ιστοσελίδα αλλά είναι δωρεάν και αυτό είναι που κοιτάμε. Αναπτύχθηκαν και άλλες παρόμοιες εφαρμογές  λόγω τις επιτυχίας αυτής με τις οποίες αξίζει και θα ασχοληθούμε σε επόμενα άρθρα. Μέχρι τότε  εξοικονομήστε όσοι ενέργεια μπορείτε και keep it green!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain