Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Πώς να συνδεθείτε σε ασύρματο δίκτυο στα Windows 7




Στο σημερινό άρθρο θα δούμε με απλά βήματα πώς να συνδέσουμε τον υπολογιστή μας σε ένα ασύρματο δίκτυο.
Πριν ξεκινήσουμε, βεβαιωθείτε ότι έχει εκκινήσει την λειτουργία του ασύρματου δικτύου στον υπολογιστή σας.

1)Παρατηρήστε το εικονίδιο που μοιάζει με μια σκάλα στην κατω δεξιά γωνία στην γραμμή εργαλείων. Εάν υπάρχει ένας ήλιος δίπλα στην σκάλα σημαίνει ότι εντοπίζει ασύρματα δίκτυα.
2)Απλώς κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα σας εμφανίσει όλα τα  ασύρματα δίκτυα που εντοπίστηκαν μέσα στην ισχύ του σήματος, αυτό με τις περισσότερες πράσινες γραμμές υποδηλώνει ισχυρότερο σήμα ασύρματου δικτύου. Οι λεπτομέρειες του ασύρματων δικτύων που εντοπίστηκαν (SSID, ισχύς σήματος, τύπος ασφάλειας) θα εμφανιστούν αν μετακινείτε πάνω το δείκτη του ποντικιού για 1 δευτερόλεπτο στο επιλεγμένο δίκτυο.

Σημείωση: Αν υπάρχει πορτοκαλί ασπίδα με θαυμαστικό σε ασύρματο δίκτυο, σημαίνει ότι το δίκτυο αυτό είναι ανοιχτό ή μη ασφαλές χωρίς οποιοδήποτε ασύρματο κρυπτογράφηση. 

Σημείωση: Μη διστάσετε να πατήστε το κουμπί "Ανανέωση" για τον επανεντοπισμό ασύρματων δικτύων.
 

Σημείωση: Παρακαλούμε σημειώστε ότι η λίστα εντοπίστηκαν δικτύου θα να εμφανίστηκε πολύ αν κάνετε κλικ στη Σύνδεση σε δίκτυο.




3)Κάντε κλικ στο δίκτυο της επιλογή σας. Επιλέξτε την επιλογή Αυτόματη Σύνδεση εάν θέλετε να συνδέεστε αυτόματα την επόμενη φορά αυτό το δίκτυο. Συνεχίστε με κλικ στο κουμπί σύνδεση.




4)Εάν το ασύρματο δίκτυο είναι δίκτυο με κρυπτογράφησης, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο, στο οποίο πρέπει να εισάγετε το κλειδί κρυπτογράφησης, μετά καντε κλικ στο κουμπί OK.


Σημείωση: Εάν το ασύρματο δίκτυο είναι μη ασφαλής δικτύου, ο υπολογιστής σας θα συνδεθεί με ασύρματο δίκτυο αμέσως.




5)Τέλος, θα δείτε το παρακάτω λευκό εικονίδιο ασύρματου δικτύου από τη στιγμή που συνδεθείτε με ασύρματο δίκτυο. Μπορείτε τώρα να προχωρήσετε πρόσβαση στο Internet.




Σημείωση: Αν κάνετε κάντε δεξί κλικ στο συνδεδεμένο ασύρματο δίκτυο και κάντε κλικ στο κουμπί Ιδιότητες, θα μπορείτε να δείτε τις ρύθμισεις της σύνδεσης του δικτύου.







AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain