Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011

Πώς να συνδέσετε ασύρματα δύο υπολογιστές στα Windows 7


Για να συνδέσετε δύο υπολογιστές, θα πρέπει να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της ασύρματου δικτύου στον υπολογιστή A με Windows 7, όσο και στον υπολογιστή Β για να συνδεθείτε μ’ αυτόν ασύρματα, και μετά μπορείτε να κάνετε κοινή χρήση αρχείων.

Στον υπολογιστή Α με Windows 7:

1) Ανοιξτε το Control Panel.

2) Επιλέξτε  View network status and tasks
 3) Το μενού Network and Sharing Center θα εμφανιστεί, συνεχίστε στο Set up a new connection or network.4) Επιλέξτε το Set up a wireless ad hoc (computer-to-computer) network και πατήστε Next.5) Θα σας δωθούν κάποιες εξηγήσεις σχετικά με αυτό το ασύρματο ad hoc δίκτυο. Σημειώστε ότι και οι δύο υπολογιστές πρέπει να είναι εντός ακτίνας 10 μέτρων  για να συνδεθούν με επιτυχία. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο.6) Εδώ πρέπει να συμπληρώσετε τις λεπτομέρειες αυτού του ad hoc δικτύου. Ένα όνομα δικτύου, επιλέξτε τύπο ασφαλείας και ρύθμιστε το κλειδί ασφάλειας σας εάν χρειάζεται. Κάντε κλικ στην Αποθήκευση, μπορείτε να διαχειριστείτε τις επιλογές σας στο μέλλον.
7) Τέλος το παράθυρο ένα παράθυρο θα εμφανιστεί για να σας το όνομα του δικτύου που δημιουργήσατε και τις βασικές πληροφορίες ασφαλείας.Σημείωση: Μπορείτε να πάντα να μεταβείτε πίσω Network and Sharing Center κάνοντας κλικ στο Διαχείριση ασύρματων δικτύων για την διαχείριση των δικτύων που δημιουργήσατε. 


8) Στον υπολογιστή B, αναζητήστε το δίκτυο που δημιουργήσατε στα διαθέσιμα δίκτυα και  συνδεθείτε.9) Από τη στιγμή που η σύνδεση επιτευχθεί, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε τύπο θέσης δικτύου.

Στο σημείο αυτό, θα να είσαστε σε θέση να συνδέσετε δύο υπολογιστές προχωρώντας στη κοινή χρήση αρχείων.AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain