Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Πώς να δημιουργήσετε ένα ad hoc ασύρματο δίκτυο στα Windows 7 και να μοιραστείτε δεδομένα με έναν οποιαδήποτε υπολογιστή



Υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχει διαθέσιμο ασύρματο δίκτυο γύρω σας ή δεν έχετε τον εξοπλισμό να συνδεθείτε σε LAN με έναν άλλο υπολογιστή που βρίσκεται κοντά σας αλλά πρέπει να μοιραστείτε δεδομένα ή μία σύνδεση στο Ίντερνετ με έναν διπλανό σας υπολογιστή . Το μόνο που χρειάζεστε είναι έναν υπολογιστή με λειτουργικό σύστημα Windows 7 και λειτουργιές ασύρματης σύνδεσης  και μπορείτε να συνδεθείτε με υπολογιστή ο οποίος να έχει λειτουργικό σύστημα από XP  και μετά.

Τι είναι όμως τα ad hoc ασύρματα δίκτυα. Είναι μικρά τοπικά δίκτυα (LAN Local Area Network) που δημιουργούνται πολύ γρήγορα. Επιτρέπει σε συσκευές που βρίσκονται σε πολύ μικρή ακτίνα μεταξύ τους να επικοινωνούν απευθείας  και να ανταλλάσουν δεδομένα, μια λειτουργία η οποία υπήρχε από την έκδοση Windows XP.

Για να ξεκινήσετε πατήστε το κουμπί έναρξη στα αριστερά της επιφάνειας εργασίας και γράψτε στο παράθυρο αναζήτησης «ασύρματο». Πατήστε την επιλογή Διαχείριση ασύρματων δικτύων. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει θα εμφανιστούν τα ασύρματα δίκτυα που είναι διαθέσιμα. Πατήστε Προσθήκη. Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο και θα σας ρωτάει τον τρόπο σύνδεσης. Επιλέγετε το Ad hoc.

Θα σας εμφανιστεί στην συνέχεια ένα μήνυμα με μια περιγραφή του τι είναι ακριβώς ένα adhoc δίκτυο. Την λειτουργία του μπορούν να την αντιληφθούν καλύτερα όσοι έχουν παίζει με PSP.Όταν θέλεις να παίξεις διπλό στο PSP υπάρχει αυτή η λειτουργία ,η ad hoc ,η οποία κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα συνδέει τις δύο κονσόλες και μοιράζει δεδομένα.

Στην συνέχεια θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου θα πρέπει να δώσετε όνομα στο δίκτυο και ρυθμίσεις ασφαλείας. Σε περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε το δίκτυο μόνο για μια φορά μην βάλετε ασφάλεια ή αν συνδέεστε με πολλές διαφορετικές συσκευές. Σε διαφορετική περίπτωση χρησιμοποιήστε ασφάλεια και βάλτε τικ στην επιλογή Αποθήκευσε αυτό το δίκτυο ώστε να μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε.


Στην συνέχεια περιμένετε να δημιουργηθεί το δίκτυο και θα σας εμφανίσει ένα παράθυρο με τα στοιχεία του νέου δικτύου. Πατώντας πλέον στην γραμμή εργασιών στο κάτω δεξιό μέρος που είναι τα ασύρματα δίκτυα θα πρέπει να εμφανίζετε το καινούργιο σας δίκτυο με την σημείωση δίπλα ότι «Περιμένει για χρήστες».

Πηγαίνετε στον υπολογιστή( ο οποίος μπορεί να είναι και διαφορετικό λογισμικό) ο οποίος θα συνδεθεί στο δίκτυο που δημιουργήσατε στον υπολογιστή με το λογισμικό Windows 7  και κάντε αναζήτηση για ασύρματα δίκτυα. Εντοπίστε το adhoc δίκτυο  και συνδεθείτε. Στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε σαν host θα εμφανιστεί η ένδειξη συνδεδεμένος.

Σε αυτή την φάση θα είστε έτοιμοι να μοιραστείτε δεδομένα όπως έγγραφα και φωτογραφίες με τον άλλο υπολογιστή. Αυτό γίνεται αντιγράφοντας και επικολλώντας τα αρχεία που θέλετε από τον φάκελο του ενός χρήστη στον φάκελο του άλλου χρήστη καθώς θα σας εμφανιστεί ένας νέος Χρήστης όταν πραγματοποιηθεί η σύνδεση. 

 Για ν μοιραστείτε και μια σύνδεση Ιντερνέτ πατάτε δεξί κλικ πάνω στην σύνδεση που δημιουργήσατε από τον υπολογιστή που λειτουργεί σαν host και επιλέγετε Ιδιότητες. Θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο. Στην καρτέλα Μοίρασμα (Sharing ) επιλέγετε Να επιτρέπετε σε χρήστες άλλων δικτύων να χρησιμοποιούν την σύνδεση στο Ιντερνέτ  αυτού του υπολογιστή.  (Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection.)



Στην συνέχεια πατήστε το κουμπί ρυθμίσεις στην ίδια καρτέλα. Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Φροντίστε νε έχετε επιλέξει όσες επιλογές φαίνονται στο παρακάτω παράθυρο για να μπορείτε να συνδεθείτε στο ιντερνέτ και πατήστε ΟΚ.


Μπορεί να μην πιάνει πολύ μεγάλες ταχύτητες αυτού του τύπου η σύνδεση αλλά γίνεται πολύ γρήγορα και χωρίς καθόλου κόστος λύνοντας σας έτσι προβλήματα μεταφοράς δεδομένων ή σύνδεσης στο Ιντερνέτ.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain