Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Πώς να αλλάξετε το πρόγραμμα εκκίνησης για οποιοδήποτε τύπο αρχείων



 Έχετε προσπαθήσει να εκκινήσετε ένα αρχείο και αυτό ανοίγει πάντα με ενα πρόγραμμα που δεν θέλετε; Μερικές φορές, όταν εγκαθιστάτε μια εφαρμογή, συγκεκαλυμμένα αλλάζουν και οι συσχετίσεις ορισμένων τύπων αρχείων για να χρησιμοποιηθεί το καινούργιο πρόγραμμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα εκνευριστικό όταν αλλάζουν τα αγαπημένα μας προγράμματα.

Ακολουθεί ο τρόπος αλλαγής συσχετίσεων αρχείων στα Windows 7, έτσι ώστε το πρόγραμμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε να ανοίγει από προεπιλογή τα αρχεία σας.
Οδηγίες 
  1. Αναζητήστε το αρχείο που επιθυμείτε να αλλάξετε το πρόγραμμα προεπιλογής.
  2.  Κάντε δεξιό κλικ στο αρχείο και επιλέξτε το "Άνοιγμα με". Στο αναδυόμενο παράθυρο στα αριστερά, κάντε κλικ στην εντολή "Επιλογή προεπιλεγμένου προγράμματος". 
  3. Εάν το επιθυμητό πρόγραμμα εξακολουθεί να μην εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση" και αναζητήστε το πρόγραμμα που επιθυμείτε μέσω του windows explorer. 
  4. Αφού βρείτε το πρόγραμμα που επιθυμείτε, βεβαιωθείτε ότι κάνατε κλικ στο πλαίσιο "Χρησιμοποιείτε πάντα το επιλεγμένο πρόγραμμα για το άνοιγμα αυτού του είδους αρχείων", στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Ok".

Όλα τα αρχεία της ίδιας μορφής θα ανοίξουν με το πρόγραμμα που επιλέξατε.

 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain