Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Πώς να αλλάξετε το ασύρματο δίκτυο που ο υπολογιστής σας αναγνωρίζει ως καλύτερο



Εάν έχετε πολλά ασύρματα δίκτυα στην εμβέλεια σας ή έχετε κάποιο από τα ασύρματα  N routers που μπορούν να εκπέμπουν δύο διαφορετικά δίκτυα ίσως θα αναρωτιέστε πώς να ρυθμίσετε τα Windows 7 σας ώστε να συνδέονται με το δίκτυο που θέλετε πρώτα. Σήμερα θα σας δείξουμε πως γίνεται.


Για αρχή μεταβείτε στο Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης από το Πίνακα ελέγχου ή από το κάτω μέρος του παραθύρου που ανοίγει στην επιφάνεια εργασίας πατώντας για την επιλογή  των ασύρματων δικτύων. Στα αριστερά του παραθύρου επιλέξτε την Διαχείριση ασύρματων δικτύων.


 Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει θα εμφανίζονται όλα τα ασύρματα δίκτυα τα οποία έχετε σε εμβέλεια. Πατώντας δεξί κλικ πάνω στο δίκτυο που θέλετε να έχετε πρώτο επιλέγετε Μετακίνηση πάνω μέχρι να το πάτε πρώτο στη λίστα. Οι αλλαγές που θα κάνετε αποθηκεύονται και θα εμφανίζεται η σειρά και στη λίστα στην επιφάνεια εργασίας με τα ασύρματα δίκτυα.



Μια καλή επιλογή θα ήταν να αποτρέψετε τον υπολογιστή σας από το να συνδέετε αυτόματα σε ένα δίκτυο μόλις βρεθεί στην εμβέλεια του. Για να γίνει αυτό από την Διαχείριση ασύρματων δικτύων επιλέξτε το δίκτυο που δεν θέλετε να συνδέετε αυτόματα  και πατήστε δεξί κλικ. Επιλέξτε Ιδιότητες και στην συνέχεια θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.



Βγάλτε το τικ από την πρώτη επιλογή Αυτόματη σύνδεση όταν το δίκτυο είναι σε εμβέλεια  (Connect automatically when this network is in range) για να το αποτρέψετε. Η αποκάτω επιλογή  Συνδεθείτε σε ένα καλύτερο δίκτυο όταν είναι διαθέσιμο (Connect to a more preferred network if available) αν και φαίνεται πολύ δελεαστική καλό θα ήταν να την αποφύγετε και να κάνετε την διαδικασία που είπαμε παραπάνω γιατί καμία φορά δεν έχει επιτυχία.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain