Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Πως να κάνετε reformat σε εναν υπολογιστή με Windows 7

Έχετε ποτέ προσπαθήσει να κάνετε reformat έναν υπολογιστή με Windows 7; Για κάποιους μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά με αυτό το άρθρο θα μάθετε πώς να το κάνετε εύκολα με μερικά απλά βήματα. Να θυμάστε ότι το reformat στον σκληρό δίσκο σήμαινει επαναφoρά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και απώλεια των δεδομένων - αρχείων στον σκληρό δίσκο, γι' αυτό και κάνουμε αντίγραφο ασφαλείας (Back up) πριν ξεκινήσουμε την διαδικασία.
Oδηγίες

1. ΠΡΟΣΟΧΗ!

       Η διαμόρφωση ένος υπολογιστή, θα διαγράψει όλα τα δεδομένα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να διαμορφώσετε έναν σκληρό δίσκο. Κάποιοι απο αυτόυς είναι: προβλήματα στους drivers, ιόι, τον καθαρισμό και τον συμμάζεμα του υπολογιστή, κλπ.

2. Δίσκος επαναφοράς!

       Κάθε χρήστης Windows 7  θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι νέοι υπολογιστές δεν περιλαμβάνουν και δίσκους ανάκτησης. Ο κατασκευαστής επιτρέπει στο χρήστη να δημιουργήσει ένα αντίγραφο δίσκων από την αγορά ενός νέου μηχανήματος. Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν οι δίσκοι αυτοί για την επίλυση των σημαντικότερων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν όπως προγράμματα οδήγησης και οι ιοί.
Για να δημιουργήσετε δίσκους επαναφοράς στα Windows 7 κάντε κλικ στο μενού Έναρξη. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε στην αναζήτηση "επαναφορά" (recovery). Κάντε κλικ στην επιλογή για τη δημιουργία δίσκου επαναφοράς και ακολουθήστε τη διαδικασία. Θα πρέπει να έχετε περίπου 3 DVD ή περίπου 7 cds.

3. Διαμόρφωση δίσκου!

       Μόλις οι δίσκοι ανάκτησης δημιουργηθούν η αναδιαμόρφωση των Windows 7 είναι αρκετά απλή. Τοποθετήστε τους δίσκους ανάκτησης στη μονάδα CD / DVD στο μηχάνημα. Τερματίστε τον υπολογιστή. Όταν ο υπολογιστής έχει απενεργοποιήθει θέστε τον πάλι σε λειτουργία. Μια οθόνη θα εμφανιστεί ζητώντας σας αν θέλετε να κάνετε εκκίνηση από το σκληρό δίσκο ή δίσκο. Επιλέξτε την επιλογή δίσκου.  Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες επί της οθόνης βεβαιωθείτε ότι κάνετε reformat και όχι ανακτήση.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain