Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Μάθετε τις δυνατότητες του νέου βελτιωμένου Internet Explorer 9 και δοκιμάστε τον



H Microsoft έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος τα τελευταία χρόνια με το browser της τον Internet Explorer έκανε μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια να επανέλθει στο προσκήνιο με τον Internet Explorer 9.  Ακόμα και αν χρησιμοποιείται το Firefox ή το  Chrome είναι απαραίτητο να έχετε εγκαταστήσει την καινούργια έκδοση του Explorer ειδικά για όσους τρέχουν Windows 7 και Vista για περισσότερη ασφάλεια.

Στην συνέχεια θα παρουσιάσουμε τα βασικότερα χαρακτηριστικά του καινούργιου browser  τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας εδώ και αφού επιλέξετε το λογισμικό σας και  την έκδοση του για 32 bit  ή 64bit. Να σημειώσουμε ότι δεν τρέχει στα Windows XP.

Εντελώς καινούργιο Interface – Έχει σχεδιαστεί ώστε να εξοικονομεί χώρο στην οθόνη σας χρησιμοποιώντας ακόμα λιγότερα  pixel και από το Google Chrome που ήταν η επιτομή της απλότητας.

Επιτάχυνση Υλικού – Είναι ο πρώτος browser που χρησιμοποιεί τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών σας ώστε να βελτιώνει την απόδοση της εικόνας από μόνος του χωρίς ρυθμίσεις. Για να το επιτύχει αυτό κάνει τα παρακάτω 3 βήματα.



Content Rendering. Με την χρήση των υποσυστημάτων Windows Direct2D και  DirectWrite επιταχύνει την πρώτη φάση. Με αυτό τον τρόπο το GPU (Graphics Processing Unit) βελτιώνει την απόδοση της εμφάνισης των πιο απλών στοιχείων HTML όπως κείμενο, εικόνες , backgrounds και γραμμών.

Page Composition. Ο ΙΕ9 χρησιμοποιεί  Direct3D δίνοντας φανταστική απόδοση σε σενάρια εντάσεως εικόνας. Η επιτάχυνση αυτής της φάσης εκμεταλλεύεται ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του GPU: τη δυνατότητα να ζωγραφιστούν   εικόνες δυαδικών αρχείων  σε πολύ  υψηλή ταχύτητα. Επιπλέον, επειδή η ιδιωτική μνήμη του GPU διατηρεί τις εικόνες, η επανασχεδίαση των σελίδων βαριών από  εικόνες είναι πολύ γρήγορη.

Desktop Composition. Μετά τα δύο προηγούμενα βήματα τα Windows 7 και Vista χρησιμοποιούν το GPU για να συνθέσουν την τελική εικόνα μέσω του DWM(Desktop Windows Manager. Επειδή ο ΙΕ9 χρησιμοποιεί DirectX και μόνο αυτό ,αλληλεπιδρά καλύτερα με το DWM,χρησιμοποιώντας λιγότερη μνήμη GPU και έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερη σταθερότητα από τους άλλους browsers με διαφορετικά υποσυστήματα.

Όλα τα παραπάνω είναι γενικές αρχές που ισχύουν στην ανάλυση γραφικών σε οπουδήποτε browser. Για να βεβαιωθείτε κατεβάστε το ΙΕ9 κάντε το παρακάτω τεστ FishIE Tank experiment page και σε άλλους browser που χρησιμοποιείται για να δείτε την διαφορά.



Καρφίτσωμα site – Μία λειτουργία που ξεκίνησε ο Chrome και  o IE9 το μεταφέρει σε άλλο επίπεδο επιτρέποντας να προσαρμόσετε το μενού για site που είναι καρφιτσωμένα στην γραμμή εργασιών του Windows 7 με το οποίο θα ασχοληθούμε σε άλλο άρθρο. Δεν έχετε παρά να σύρετε την καρτέλα στην γραμμή εργασιών και είστε έτοιμη. Πατώντας δεξί κλικ θα έχετε καινούργιες δυνατότητες με ένα νέο μενού αρκεί να εκπληρώνει το site που καρφιτσώσατε τις προϋποθέσεις της Microsoft.



Υποστήριξη HTML5 – Έχοντας μάθει από τα προηγούμενα λάθη της και εναρμονισμένη πλέον με τα καινούργια δεδομένα του Ιντερνέτ η Microsoft υποστηρίζει  την καινούργια γλώσσα.

Συνδυασμένη έρευνα /Μπάρα διευθύνσεων – Ο ΙΕ9 ενοποιεί τα δύο κουτιά σε ένα και ακόμα προσθέτει προτάσεις έρευνας που λειτουργούν αρκετά καλά όπως το omnibox του Google Chrome. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει να φαίνονται σε μία γραμμή οι καρτέλες σας με την γραμμή διευθύνσεων δεν έχετε παρά να πατήσετε δεξί κλικ πάνω σε μία καρτέλα και στην συνέχεια να επιλέξετε Εμφάνιση καρτελών σε ξεχωριστή γραμμή.



Υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες ακόμα στην ελληνική γλώσσα αλλά ελπίζουμε να είναι σύντομα. Θα επανέλθουμε όμως με νέα άρθρα μόλις μάθουμε οτιδήποτε νεότερο.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain