Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να προσθέσετε τον Πίνακα Ελέγχου στο μενού του “My Computer” στα Windows 7 ή Vista



Εάν θέλετε να επιστρέψετε στη μορφή των Windows XP, όπου ο πίνακας ελέγχου απεικονίζεται στο μενού του υπολογιστή σας, υπάρχει ο τρόπος. Μπορεί στα Windows 7 και Vista ο πίνακας ελέγχου να μην είναι εύκολα προσβάσιμος, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να το επαναφέρετε εκεί όπου το έχετε συνηθίσει. 

Αρχικά, πληκτρολογείτε στο πλαίσιο αναζήτησης της έναρξης το εξής: regedit.exe και στη συνέχεια πλοηγείστε στα ακόλουθα: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\MyComputer\NameSpace

Αφού έχετε φτάσει εκεί, κάνοντας δεξί κλικ θα χρειαστείτε να δημιουργήσετε ένα νέο κλειδί.


Εάν θέλετε την κανονική μορφή του πίνακα ελέγχου με τις κατηγορίες ή τη μορφή με τα εικονίδια, θα χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα ένα από τα παρακάτω κλειδιά:

  • Κατηγορίες:  {26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683}
  • Εικονίδια: {21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} 

Εφόσον ολοκληρώσετε τη διαδικασία, θα πρέπει να φαίνεται στον υπολογιστή σας κάπως έτσι: 

Τώρα πλέον στο μενού του υπολογιστή σας, μπορείτε να κάνετε ανανέωση πατώντας το F5, και θα εμφανιστεί το νέο εικονίδιο του Πίνακα Ελέγχου στη λίστα.

Τώρα πατώντας στο νέο εικονίδιο μεταφέρεστε απευθείας στον Πίνακα Ελέγχου. Εάν θέλετε να αλλάξετε τη μορφή του Πίνακα Ελέγχου, μπορείτε να το κάνετε από το μενού στα δεξιά της οθόνης και να επιλέξετε τη μορφή με τα εικονίδια ή με τις κατηγορίες.


 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain